Un feribot cu 251 de persoane la bord a naufragiat în largul Filipinelor: cel puţin trei morţi

Un feribot care transporta 251 de persoane a naufragiat joi în largul Filipinelor, numărul victimelor fiind deocamdată necunoscut, au anunţat gărzile de coastă din arhipelag, relatează AFP şi Reuters.

21 dec. 2017, 09:05
Un feribot cu 251 de persoane la bord a naufragiat în largul Filipinelor: cel puţin trei morţi

Potrivit postului de radio local, trei persoane şi-au pierdut viaţa în acest accident. Operaţiunile de salvare au fost împiedicate de vremea nefavorabilă şi de valurile uriaşe cauzate de un taifun care a lovit sudul arhipelagului.

Cel puţin 100 de persoane au fost salvate în urma accidentului în largul localităţii Dinahican, provincia Quezon, 74 kilometri est de Manila, a anunţat Biroul pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă citat de DPA.

Accidentul s-a produs în largul oraşului Real, situat la 70 km est de Manila, în timp ce ambarcaţiunea circula în condiţii meteo nefavorabile spre insula Polillo, a precizat în cursul unei conferinţe de presă Armand Balilo, purtător de cuvânt al gărzilor de coastă, precizând că numărul persoanelor date dispărute nu a fost confirmat deocamdată.

Ambarcaţiuni ale gărzilor de coastă şi elicoptere ale armatei s-au deplasat imediat în apropierea insulei Polilio, în provincia Quezon, pentru a-i salva pe pasageri, a precizat purtătorul de cuvânt.

‘Am auzit despre victime, dar încercăm încă să avem o imagine completă’, a spus de asemenea Balilo, adăugând că feribotul, care avea o capacitate de transport de 280 de persoane, nu era supraîncărcat.

Accidentele în care sunt implicate ambarcaţiuni sunt frecvente în Filipine, arhipelag lovit deseori de furtuni şi taifunuri.