Un fost agent KGB susţine că Vladimir Putin suferă de demență în formă timpurie

Boris Karpiciov susţine, în Daily Mail, că liderul de la Kremlin "poate fi comparat cu tiranul de Stalin".

02 mai 2022, 21:53
Un fost agent KGB susţine că Vladimir Putin suferă de demență în formă timpurie

Vladimir Putin a fost filmat ținându-se strâns de un scaun și ducându-și mâna la piept în încercarea de a o opri dintr-un tremurat incontrolabil, ”hrănind” astfel speculațiile cu privire la starea precară de sănătate pe care o are.

Un fost agent KGB care a dezertat și a fugit în Occident susține că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, probabil suferă de demență în fază timpurie și este atât de paranoic încât „poate fi comparat cu Stalin”, transmite Daily Mail.

Boris Karpiciov, despre Vladimir Putin: „Este atât de suspicios și atât de obsedat de ideile sale paranoice încât acum poate fi comparat cu tiranul de Stalin”

Prima reacţie a Kremlinului despre boala lui Vladimir Putin. Replica lui Serghei Lavrov după ce râde: „Întrebați-i pe liderii străini”

Boris Karpiciov, un fost agent KGB care a dezertat din Federația Rusă, a declarat pentru The Sun că liderul de la Kremlin este „nebun” și a devenit „obsedat de idei paranoice”.

Daily Mail: Vladimir Putin va fi operat de cancer, puterea va fi preluată temporar de Nikolai Patruşev, fost şef al FSB

„Vede literalmente pe toată lumea, inclusiv pe cei din serviciile de securitate ruse și chiar pe cei din cercul său de apropiați, ca fiind «trădători»”, susține Boris Karpiciov.

Poate că Vladimir Putin nu i-a informat pe apropiații săi despre problemele de sănătate cu care se confruntă, în încercarea de a păstra o imagine de om puternic, consideră fostul spion rus.

„Este atât de suspicios și atât de obsedat de ideile sale paranoice încât acum poate fi comparat cu tiranul de Stalin”, a adăugat Boris Karpiciov. Ultimii ani din viața dictatorului sovietic au fost marcați de paranoia și neîncredere. Iosif Stalin, decedat în martie 1953, a trimis la închisoare un medic care i-a sugerat că ar trebui să se retragă din viața politică pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate.

Un soldat ucrainean luat prizonier pe Insula Şerpilor a fost eliberat şi s-a căsătorit. Fotografii fabuloase de la nuntă

Kremlinul acelor ani aduna doctori și îi tortura sub acuzația că ar fi complotat pentru a ucide politicieni de rang înalt, ceea ce i-a determinat pe marea majoritate a medicilor profesioniști să părăsească Federația Rusă, susține Daily Mail.

Vladimir Putin a început și el să își interogheze medicii. În februarie, autoritățile ruse l-au audiat pe Valery Solovey (61 de ani) vreme de șapte ore, pe fondul discuțiilor despre starea de sănătate a președintelui rus. El a fost profesor la Institutul de stat pentru relații internaționale din Moscova, o instituție care reunește inclusiv viitori diplomați și spioni de top.