Un fost consilier local şi doi funcţionari din Primăria Craiova, condamnaţi la închisoare cu executare

Un fost consilier local din Craiova şi doi funcţionari din cadrul primăriei au fost condamnaţi, joi seara, la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

RomaniaTV.net
28 mart. 2014, 15:34
Un fost consilier local şi doi funcţionari din Primăria Craiova, condamnaţi la închisoare cu executare

Aurel Bojenoiu, liderul sindical de la Electroputere şi fost consilier local PNL în perioada 2004-2008, a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, iar şeful din acea perioadă al Serviciului Disciplina în Construcţii din cadrul Primăriei Craiova, Gheorghe Daici, şi Ionel Păpală, funcţionar în cadrul aceluiaşi serviciu, au fost condamnaţi la câte un an de închisoare.

Potrivit Agerpres, cei doi funcţionari au fost acuzaţi de DNA de abuz în serviciu contra intereselor persoanei, fals intelectual şi uz de fals, iar fostul consilier municipal, de conflict de interese.

Daici şi Păpală au fost acuzaţi de procurorii DNA că în 2006, prin diferite abuzuri, ar fi contribuit la închirierea unui spaţiu aflat în proprietatea Consiliului Local Craiova către o firmă ai cărei asociaţi erau fiica şi ginerele lui Aurel Bojenoiu, care pe vremea aceea era consilier în CL Craiova. Spaţiul a fost închiriat în baza unei hotărâri a CL Craiova care a fost supusă la vot de fostul primar Antonie Solomon şi votată în şedinţă şi de Bojenoiu, care ar fi trebuit să se abţină.

Mandatele de executare a pedepsei urmează să fie redactate de către Curtea de Apel Craiova, prima instanţă şi instanţa de fond în acest dosar, iar cei trei vor ajunge vineri seara în arestul IPJ Dolj.