Un fost ministru de Finanţe prezice: Rubla îşi va reveni abia peste ZECE ANI

Rubla va avea nevoie de mai mult de 10 ani pentru a-și reveni. Declarația îi aparține fostului ministru al Finanțelor din Rusia, Alexei Kudrin.

21 ian. 2015, 20:48
Un fost ministru de Finanţe prezice: Rubla îşi va reveni abia peste ZECE ANI

Potrivit fostului ministru, chiar dacă Moscova își va reforma economia și va scăpa de sancțiunile din partea Occidentului, revenirea la fostul statut va dura.

În urma devalorizării, rubla nu poate fi folosită ca unitate de măsură în schimburile comerciale dintre țări pentru că nu este stabilă, informează publika.md. 

Alexei Kudrin crede că tranzacţiile cu statele vecine vor fi realizate în dolari, euro sau lire sterline. Rubla s-a devalorizat semnificativ în contextul scăderii prețului la petrol, dar și în urma sancțiunilor din partea Occidentului.

Citeşte şi Vicecancelarul Germaniei: Adoptarea unor noi sancţiuni riscă să destabilizeze Rusia

Pe de altă parte, Rusia a anunţat un plan anticriză în valoare de 18 miliarde euro pentru a face față contracției economice, afectate de scăderea prețurilor petrolului.

Decizia a fost luată la o reuniune condusă de președintele rus, Vladimir Putin, care a garantat că măsurile anticriză nu vor afecta promisiunile privind bunăstarea socială.