Un fost ministru grec al Apărării, vinovat de SPĂLARE DE BANI

Fostul ministru grec al Apărării Akis Tsohatzopoulos a fost găsit vinovat luni pentru spălare de bani în cadrul unor contracte de armament, la sfârşitul unui proces, la Atena, devenit emblematic pentru cazurile de delapidare de fonduri atribuite clasei politice, a informat o sursă judiciară, relatează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
07 oct. 2013, 11:37
Un fost ministru grec al Apărării, vinovat de SPĂLARE DE BANI

Sentinţa în cazul fostului ministru Akis Tsohattzopoulos, în vârstă de 73 de ani, un personaj important al vieţii publice din Grecia din ultimele trei decenii, urmează să fie pronunţată.

Akis Tsohatzopoulos, fost ministru al apărării în guvernul socialist al lui Costas Simitis în perioada 1996-2001, este primul politician judecat de mai mulţi ani pentru deturnare de fonduri. El a devenit pentru opinia publică simbolul corupţiei unei clase politice considerate responsabile de criza în care se află ţara din 2010, informează Agerpres.

Citeşte şi Ungaria extrădează un fost parlamentar ucrainean acuzat de instigare la crimă şi la deturnare de fonduri

Într-un rechizitoriu pronunţat în luna septembrie, procurorul Georgia Adilini l-a acuzat de spălare de bani – peste şase milioane de euro proveniţi din luare de mită în cadrul achiziţionării de blindate, a patru submarine şi rachete antiaeriene ruse TOR-M1.

În afară de Akis Tsohatzopoulos, alte 16 persoane, între care şi soţia sa, fosta sa soţie şi fiica sa, au fost condamnate pentru complicitate. Alte două persoane au fost achitate în acelaşi proces.


loading...