Un fost SPP-ist beat a încercat să „rezolve” accidentul provocat în Iaşi, folosindu-se de funcţia pe care o ocupat-o

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat un accident rutier în Iaşi. După impact, a încercat să "rezolve" totul, folosindu-se de funcţia pe care a ocupat-o în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP).

RomaniaTV.net
17 sept. 2020, 12:18
Un fost SPP-ist beat a încercat să „rezolve” accidentul provocat în Iaşi, folosindu-se de funcţia pe care o ocupat-o

Neculai M. a precizat că a lucrat la Serviciul de Protecție și Pază (SPP), însă asta nu i-a impresionat însă pe polițiști, care efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în seara de 15 septembrie, un bărbat de 62 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe șoseaua Nicolina din municipiul Iași, nu ar fi păstrat o distanță regulamentară în mers și ar fi intrat în coliziune cu un autoturism oprit în fața sa la culoarea roșie a semaforului electric, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

În urma testării bărbatului de 62 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, potrivit Bzi.ro.

A fost arestat preventiv pentru 30 de zile

În urma testării bărbatului de 60 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 14 septembrie a.c. bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. La data de 15 septembrie a.c. acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, iar cercetările continuă.