Un fotbalist de naţională A MURIT la 32 de ani de INIMĂ

Gabriel Badilla, internaţionalul costarican care a participat cu naţionala ţării sale la CM 2006, a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 32 ani, în urma unei crize cardiace pe care a suferit-o în timp ce participa la o cursă de cros pe distanţa de 10 km, informează cotidianul La Nacion.

21 nov. 2016, 07:48
Un fotbalist de naţională A MURIT la 32 de ani de INIMĂ

Gabriel Badilla, un adevărat luptător pe terenul de joc, fapt care i-a şi adus de astfel supranumele de „El Gladiator” („Gladiatorul”), s-a prăbuşit cu 200 de metri înaintea liniei de sosire, în cursa care a avut loc la Santa Ana, în apropierea capitalei costaricane San Jose.

Ambulanţa a sosit la faţa locului după aproximativ 20 de minute, iar paramedicii nu au mai reuşit să-l resusciteze pe fotbalist, în ciuda manevrelor efectuate timp de câteva minute, adaugă publicaţia citată.

În 2013, fundaşul costarican fusese supus unei operaţii la inimă, peste care a trecut însă cu bine, continuându-şi apoi cariera la Deportivo Saprissa până în iunie 2016, când a agăţat ghetele în cui. În străinătate, el a evoluat pentru echipa americană New England Revolution şi a adunat în total 24 de selecţii în reprezentativa ţării sale.