Un fotograf şi-a surprins vecinii în momente intime în timpul izolării. I-a fotografiat de la fereastra dormitorului său

Fotograful londonez Chris Fernandez a găsit activitatea perfectă în carantină. I-a fotografiat pe vecini de la fereastra dormitorului său.

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 07:01

La scurt timp după ce s-a anunțat perioada de izolare, și-a pus un semn pe fereastra dormitorului său din Londra, pe care a scris: „Fotograf profesionist, caut vecini dispuși să le documentez izolarea de la fereastră. Dacă sunteți interesați, aștept mesaj la numărul ăsta”.

Într-o oră, avea deja răspunsuri de la mai mulți vecini care abia așteptau să fie fotografiați. Evident, de la câțiva metri distanță, pentru că Fernandez îi fotografiază de la fereastra lui.

Pe lângă faptul că i-a oferit ocazia să observe viețile intime ale londonezilor într-o perioadă fără precedent, Fernandez spune că proiectul l-a ajutat să se împrietenească cu persoanele pe care le-a fotografiat. Deja speră că persoanele din clădirea de vizavi vor participa la un party împreună cu el după ce se încheie izolarea. „În clădirea respectivă, există acces la un acoperiș care are o priveliște incredibilă”, a zis el.

Întotdeauna mi-am dorit să documentez lucruri din realitate. De obicei fac portrete. Așa că atunci când a început pandemia, m-am gândit că ar trebui s-o documentez cumva. Ideea inițială a fost să fotografiez oameni care stau la coadă la cumpărături, dar apoi i-am observat pe vecinii de vizavi la ferestre.

Clădirile sunt apropiate și îi puteam vedea clar, așa că m-am gândit să le documentez izolarea, proces prin care trecem cu toții în lunile acestea.

Toate fotografiile din această serie sunt cumva regizate, dar tot documentare sunt. E un tip pe nume Philip-Lorca diCorcia care are o serie intitulată Hustlers. E un proiect despre lucrători sexuali de pe stradă, toți bărbați. Îi plătea din fonduri primite de la stat, ca să-i fotografieze în diverse moteluri de prin Hollywood„, a declarat fotograful pentru Vice.ro.