Un francez afiliat Statului Islamic ce avea legături cu „creierul” atentatelor de la Paris a fost ucis în Siria

Francezul Charaffe al Mouadan, un combatant din cadrul grupării Statul Islamic "cu legături directe" cu jihadistul belgian Abdelhamid Abaaoud, presupusul creier al atentatelor de la Paris, a fost ucis în Siria într-o lovitură aeriană a coaliției internaționale a coaliției conduse de SUA, a declarat marți col. Steve Warren, purtător de cuvânt al coaliției, relatează AFP și Reuters.

29 dec. 2015, 16:42
Un francez afiliat Statului Islamic ce avea legături cu „creierul” atentatelor de la Paris a fost ucis în Siria

Al Mouadan „pregătea activ alte atacuri”, a spus colonelul american. El era prieten cu unul dintre atacatorii sinucigași de la Bataclan, Samy Amimour, și s-a aflat în Siria în august 2013, când era cercetat în Franța dar pus în libertate sub control judiciar. Moudan a fost ucis în Siria la 24 decembrie.

Potrivit sursei citate, coaliția condusă de SUA a ucis zece lideri ai grupării SI în ultima lună cu lovituri aeriene țintite.

Dezvăluiri ŞOCANTE despre atentatele din Paris: Dacă mişcă cineva, îl omor. Ne-aţi făcut asta, vă vom face asta

„În cursul ultimei luni am ucis zece persoane din conducerea ISIS cu lovituri aeriene țintite, inclusiv mai mulți plănuitori ai unor atacuri externe, dintre care unii au legături cu atacurile de la Paris”, a declarat Steve Warren.

„Alții aveau planuri să comită noi atacuri în Occident”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Printre cei uciși se află și Abdul Qader Hakim, despre care Warren susține că avea un rol în organizarea operațiunilor externe ale Statului Islamic și avea legături cu rețeaua care a comis atacurile de la Paris. El a fost ucis la Mosul la 26 decembrie, a precizat col. Warren.