Un funcţionar APIA Hunedoara şi concubina acestuia, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie

Un funcţionar al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Hunedoara, şef birou în cadrul instituţiei, a fost trimis în judecată, miercuri, de către procurorii DNA Alba Iulia pentru luare de mită şi trafic de iunfluenţă, în timp ce concubina acestuia a fost trimisă în judecată pentru complicitate la luare de mită.

RomaniaTV.net
28 iun. 2017, 19:20
Un funcţionar APIA Hunedoara şi concubina acestuia, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia, procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată, miercuri, pe Florin Opriş, la data faptelor şef birou în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Hunedoara, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

De asemenea, procurorii DNA Alba Iulia au decis să o trimită în judecată şi pe Anca Anghel, concubina bărbatului, acuzată de de complicitate la luare de mită. 

Anchetatorii au stabilit că în 15 februarie 2017 Florin Opriş, în calitatea de şef birou în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Hunedoara, a pretins de la un fermier (martor în cauză), suma de 50.000 lei reprezentând o parte din fondurile nerambursabile primite de acesta din urmă.

În schimbul acestor bani, Florin Opriş a lăsat să se creadă că are influenţă asupra primarului comunei de domiciliu a fermierului, pentru a-l determina să-i suplimenteze martorului păşunea închiriată cu o suprafaţă de teren mult mai mare decât cea pe care o primise iniţial.

La data de 26 aprilie 2017, inculpatul a pretins de la acelaşi fermier suma de 25.000 lei, amintindu-i că l-a ajutat la momentul efectuării, în cursul anului 2015, a unui control pe teren. Totodată inculpatul i-a spus martorului că-l va ajuta în continuare cu soluţionarea cererilor pe care acesta le va depune la APIA Centrul Local Hunedoara.

În data de 4 mai 2017, funcţionarul a primit de la martorul respectiv, prin intermediul concubinei sale Anca Anghel, suma de 25.000 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Bărbatul a fost arestat preventiv, stare în care se află şi în prezent.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.