Un general important de la Casa Albă avertizează: „Dacă acest oraş cade, Putin ar putea folosi arme nucleare”

Barry Richard McCaffrey, un general american în retragere și consilier de afaceri care a servit în cabinetul președintelui Bill Clinton, a comentat situația actuală din Ucraina.

03 oct. 2022, 13:11
Un general important de la Casa Albă avertizează: „Dacă acest oraş cade, Putin ar putea folosi arme nucleare”

Fostul general crede că președintele rus Vladimir Putin ar putea folosi arme nucleare sau chimice dacă un oraș ocupat anterior de forțele sale va cădea.

„Herson cade și Putin pierde 15.000 dintre cei mai buni soldați ai săi, va fi un dezastru politic care va destabiliza țara. Nu găsește o ieșire. Singurele instrumente de escaladare vor fi armele nucleare tactice sau armele chimice. Un dezastru”, a scris generalul, pe Twitter.

Citeşte şi Documentele privind anexarea celor patru teritorii ucrainene de către Rusia au fost publicate. Care sunt principalele prevederi

În ceea ce privește armele chimice, generalul în retragere afirmă că agenții otrăvitori sunt livrați în primul rând de artilerie și forțele aeriene. „Este o armă inutilă împotriva soldaților bine echipați și antrenați, însă este o armă teribilă de teroare împotriva civililor. Dacă s-ar întâmpla aşa ceva, SUA și NATO ar lua măsuri majore cu arme convenționale împotriva Rusiei„, susține McCaffrey.

În acelaşi timp, Volodimir Zelenski afirmă că forţele ţării sale au eliberat micile aşezări Arkhanhelske şi Myrolyubivka din regiunea Herson. El a menţionat cele două aşezări în discursul său nocturn, preluat de Sky News, atunci când a mulţumit unor unităţi specifice ale forţelor ucrainene pentru că s-au distins pe linia frontului.

Anterior, în discursul său, Zelenski a spus, fără a oferi detalii, că succesul forţelor ucrainene nu se limitează la Lyman, în regiunea Doneţk.

Citeşte şi Războiul, în direct. Un ofiţer rus şi câţiva soldaţi care au furat o maşină au fost aruncaţi în aer dintr-o singură lovitură VIDEO