Un general rus a murit subit la Moscova. Cariera lui Alexei Maslov este legată de Ucraina sovietică şi NATO

Generalul Alexei Maslov, fost șef al forțelor terestre ale Rusiei, a murit la Moscova. A fost reprezentantul Rusiei la NATO.

29 dec. 2022, 17:22
Un general rus a murit subit la Moscova. Cariera lui Alexei Maslov este legată de Ucraina sovietică şi NATO
Generalul Alexei Maslov a murit

Fostul comandant-şef al forţelor terestre ale Rusiei a murit subit, anunţă Sky News. Generalul Alexei Maslov, care a ocupat şi funcţia de reprezentant militar principal al Rusiei la NATO, a decedat în ziua de Crăciun, la vârsta de 69 de ani.

Compania de construcţii de maşini Uralvagonzavod, unde a lucrat după cariera sa militară, a anunţat decesul.  Maslov s-a retras din serviciul militar în 2011.

Compania de construcții de mașini Uralvagonzavod, cel mai mare producător de tancuri din lume, unde generalul Alexei Maslov a lucrat recent ca reprezentant de vânzări internaționale, nu a oferit alte explicații.

Bombardamente masive în Ucraina. Zgomotul exploziilor se aude în Republica Moldova

Generalul Maslov, care a fost comandantul șef al forțelor terestre ale Rusiei din 2004 până în 2008, a decedat în ziua de Crăciun la un spital militar din Moscova, a precizat compania.

Uralvagonzavod l-a numit un „comandant distins care a făcut o călătorie curajoasă de la comandant de pluton la comandant-șef al forțelor terestre”.

Fostul comandant militar, care provine dintr-o regiune rusă de la granița cu Ucraina, avea legături strânse cu țara invadată de Rusia în februarie.

Cariera militară a generalului Maslov a început în Ucraina sovietică, unde a studiat la un colegiu de top pentru comandanți militari din Harkov. Ulterior, a fost repartizat în Munții Carpați, la granița cu România.

După ce a comandat timp de patru ani forțele fondate ale Rusiei, generalul Maslov a fost numit adjunctul lui Dmitri Rogozin, pe atunci ambasadorul Rusiei la NATO.

Rogozin, un susținător fervent al invaziei rusești în Ucraina, care a fost rănit într-un atac de artilerie ucrainean săptămâna trecută, l-a descris marți pe general ca fiind un „ofițer experimentat, un comandant exigent și o persoană bună”.

Moartea generalului Maslov a survenit la câteva zile după ce un oficial al marinei militare responsabil cu construcția de submarine a suferit, de asemenea, o „moarte subită”.

Război în Ucraina. Alarmele de raid aerian s-au auzit în Kiev şi Herson: „Mergeţi în adăposturi!”. Bombardamente intense joi dimineaţă

Alexander Buzakov, în vârstă de 65 de ani, a decedat la sfârșitul săptămânii trecute, la o zi după ce a prezidat ceremonia de lansare la apă a unui nou submarin de la Șantierele Navale ale Amiralității din Sankt Petersburg.

Compania sa a descris moartea sa ca fiind „bruscă, intempestivă și tragică”, dar nu a oferit detalii despre cauza morții.

Vizita lui Putin, anulată în ultimul moment

Coincidență sau nu, Vladimir Putin și-a anulat în ultimul moment o vizită la Nijni Tagil, unde se află sediul Uralvagonzavod. Vizita era prevăzută în data de 24 decembrie, cu o zi înainte de moartea generalului. Informația a fost difuzată de canalul de televiziune E1 din Ekaterinburg, care a citat trei surse.

Vizita fusese pregătită cu atenție: zăpada a fost curățată de pe străzi pentru prima dată în această iarnă, iar traficul în oraș a fost restricționată.