Un gigant din domeniul auto relocă o parte din producţia din Ungaria şi Lituania în România

România devine, prin fabricile Te-Rox Prod de la Pașcani, Roman și Ruginoasa, hub-ul central de producție al grupului suedez Holmbergs Safety Systems, de unde produsele vor ajunge pe piețele din Europa, SUA și Asia.

02 dec. 2020, 16:49
Un gigant din domeniul auto relocă o parte din producţia din Ungaria şi Lituania în România

Grupul suedez Holmbergs Safety Systems, unul dintre cele mai importante nume în domeniul auto, cu fabrici în Europa, Hong Kong, SUA și China și vânzări anuale de peste 40 milioane euro, îşi mută o parte din producția din Ungaria și Lituania în România, anunţă profit.ro.

Grupul suedez a preluat compania Te-Rox Prod din Paşcani, adusă de Doina Cepalis, una dintre cele mai mari antreprenoare din România, în Topul producătorilor de centuri de siguranţă, huse şi scaune auto pentru copii din Europa.

Doina Cepalis va avea în continuare un rol important în grup, urmând să fie administrator al afacerilor din România ale grupului și să ocupe un loc în Consiliul de Administrație, mai scrie profit.ro.

Te-Rox Prod, înființată în aprilie 2007, cu doar 10 angajați și un capital de 10.000 de euro, a pornit în domeniul auto prin a produce huse pentru scaune auto de copii și centuri de siguranță în sistem lohn pentru compania franceză Team Tex.

În prezent, grupul de firme Te-Rox are 4 puncte de lucru în regiunea Moldova. Anul trecut, cu peste 720 de angajați, compania a avut afaceri de 87,2 milioane lei și un profit net de aproape 1 milion de lei.

Citeşte şi: Ford Craiova ar putea produce primul automobil electric compact. Investiţia colosală pentru adaptarea liniilor

Grupul Holmbergs, cu sediul în Halmstad, a fost fondat în 1938 în Suedia și a început să fabrice componente pentru centurile de siguranță încă din anii 1950. Grupul are în prezent 460 de angajați şi este controlat de fondul de investiții FSN Capital, cea mai importantă firmă de investiții din nordul Europei.

Grupul suedez Holmbergs livrează anual sisteme de siguranță pentru peste 13 milioane de scaune auto pentru copii.

Citeşte şi: Tu ce ai face? O mămică şi-a alăptat fiica de la volanul maşinii! „Atât de periculos, este o nebunie!”


loading...