Un glonț rătăcit a nimerit un avion de pasageri care ateriza la Beirut

Au fost clipe de panică la bordul unui avion aflat în zbor, care a fost nimerit de un glonț tras de la sol, care a străpuns fuzelajul aernovei. Avionul se întorcea din Iordania și urma să aterizeze pe aeroportul din capitala Libanului.

10 nov. 2022, 23:29
Un glonț rătăcit a nimerit un avion de pasageri care ateriza la Beirut

Avionul Middle East Airlines (MEA) a fost lovit de un glonţ rătăcit în timp ce ateriza pe aeroportul din capitala Libanului, a declarat joi, 10 noiembrie, directorul companiei aeriene, scrie agenția Reuters.

Aparatul avariat venea din Iordania. Din fericire, în urma incidentului, nu au fost înregistrate victime.

Directorul Middle East Airlines, Mohamad El-Hout, spune că „în fiecare an 7-8 avioane staţionate pe aeroportul capitalei libaneze sunt atinse de gloanţe rătăcite trase din apropiere”.

Focurile de armă trase ca manifestare de bucurie sunt ceva obişnuit în Liban, ţară unde deţinerea de arme este larg răspândită.

„Aceste practici de a trage în aer trebuie oprite. Sunt o sursă de pericol pentru traficul aerian şi pentru aeroport”, a avertizat directorul companiei aeriene.

Citiți și: Un avion s-a prăbușit în Lacul Victoria, fix când se pregătea de aterizare. Sunt cel puțin 19 morți și zeci de răniți

În acest caz a fost primul în care un avion aflat în zbor este lovit de un glonţ în zona aeroportului din Beirut.

Paula Yacoubian, o parlamentară libaneză, care s-a aflat în avion, a postat pe Twitter imagini în care se observă o gaură în fuselajul avionului.

Ea afirmă că se afla pe locul 2F când incidentul s-a petrecut „chiar deasupra capului” său.

Un alt incident asemănător a avut loc pe 1 noiembrie. Un bărbat aflat la bordul unui avion care zbura deasupra Myanmar, Asia. Pasagerul a fost împușcat de un bărbat care se afla la sol.

Aeronava a fost lovită glonț chiar în momentul în care se pregătea să aterizeze în Loikaw. Bărbatul rănit a fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Imediat după incident, Myanmar National Airlines din Loikaw a declarat că toate zborurile către oraș au fost anulate pe termen nelimitat.

Citiți și: VIDEO Momentul terifiant când fulgerul loveşte în zbor un avion Airbus Beluga, cea mai mare aeronavă comercială din lume