Un grup de migranţi ilegali, depistaţi în apropierea frontierei Nădlac

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au descoperit un grup de 23 de persoane din Irak, Iran şi Siria, care intenţionau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen, informează comisarul şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

20 oct. 2014, 16:12
Un grup de migranţi ilegali, depistaţi în apropierea frontierei Nădlac

„O patrulă din cadrul SPF Nădlac a oprit pentru control, pe raza oraşului Nădlac, în dimineaţa zilei de luni, un microbuz înmatriculat în Polonia, la volanul căruia se afla cetăţeanul polonez Marcin R., în vârstă de 23 de ani. În urma controlului specific, în interiorul microbuzului au fost depistate 23 de persoane care nu vorbeau limba română şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă”, a declarat pentru AGERPRES comisarul şef Daniel Iancu.

În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că în microbuz se aflau cinci iranieni, 11 irakieni şi şapte sirieni, toţi bărbaţi, însoţiţi de un cetăţean turc – Mehmet C., de 43 de ani şi un cetăţean polonez – Marek G., de 44 de ani.

Potrivit sursei citate, în urma cercetărilor s-a stabilit că şoferul şi cele două călăuze intenţionau să-i transporte pe cei 23 de migranţi ilegali într-o ţară din Spaţiul Schengen.

„Urmare celor constatate, poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele şoferului şi a celor două călăuze actele premergătoare cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi. Totodată, pe numele celor 23 de migranţi asiatici au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat”, a adăugat purtătorul de cuvânt al STPF Arad.

Citeşte şi Poliţiştii au destructurat un grup specializat în trafic de migranţi, condus de un iranian rezident în România