Un grup de şase cetăţeni români vor fi repatriaţi, la cerere, joi, din Siria

Un grup de şase cetăţeni români vor fi repatriaţi, la cerere, joi, din Siria, informează MAE, care menţionează că aceştia vor sosi la Bucureşti, pe aeroportul Henri Coandă, cu o cursă Turkish Airlines, preconizată a ateriza pentru ora 9.50.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 19:36
Un grup de şase cetăţeni români vor fi repatriaţi, la cerere, joi, din Siria

„Ministerul Afacerilor Externe informează că mâine, 16 februarie, un grup de 6 cetăţeni români vor fi repatriaţi, la cerere, din Siria. Aceştia vor sosi la Bucureşti, pe aeroportul Henri Coandă, cu o cursă Turkish Airlines, preconizată a ateriza pentru ora 9.50 a.m. Măsura face parte din procedurile de sprijin consular acordate de MAE, prin Ambasada României la Damasc, în limitele competenţelor sale. Misiunea României în Siria este în permanent contact cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar, pentru facilitarea comunicaţiilor, sprijin logistic şi de aprovizionare, în funcţie de situaţia specifică în care se găsesc aceştia. De asemenea, eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare, după caz”, se arată într-un comunicat al MAE.

MAE reiterează totodată solicitarea către cetăţenii români prezenţi pe teritoriul Siriei ca aceştia să contacteze Ambasada României la Damasc pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia, în caz de necesitate, de asistenţă consulară.

În cadrul Departamentului Consular din MAE funcţionează o linie telefonică dedicată: +40.21.319.21.37 – la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru asistenţă şi informaţii consulare.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu proteste violente de amploare şi confruntări armate între serviciile de securitate şi grupări disidente. Conform estimărilor Naţiunilor Unite, acţiunile de reprimare ordonate de regimul Bashar Al-Assad s-au soldat cu peste 5.500 de morţi în ultimele 11 luni.