Un hoţ român a rănit un poliţist elveţian când încerca să fugă

Un român care spărsese o maşină în Berna şi furase din ea un rucsac, a fost prins de forţele de ordine din Elveţia după ce, încerând să fugă a rănit un poliţist, relatează duminică publicaţia Tribune de Geneve.

RomaniaTV.net
21 apr. 2013, 11:32
Un hoţ român a rănit un poliţist elveţian când încerca să fugă

Bărbatul a fost observat de poliţie, vineri seară, la Berna, uitându-se insistent la maşinile parcate. Considerând că are un comportament suspect, poliţiştii l-au urmărit. Până târziu, bărbatul a străbătut mai multe străzi, având aceeaşi ocupaţie. În cele din urmă, s-a oprit lângă o maşină, s-a asigurat că nu este nimeni prin preajmă şi a spart geamul autoturismului, din care a luat un rucsac.

A plecat, iar poliţiştii au avut o primă tentativă de arestare. Bărbatul a reuşit să fugă sărind peste capota maşinii poliţiei şi trântind portiera în faţa şoferului care tocmai ieşea. Poliţistul s-a ales cu răni la gură şi un dinte spart. Ulterior, infractorul a fost reţinut de poliţie.

Născut în România în 1975, bărbatul a recunoscut la poliţie ‘furtul genţii, dar a spus că nu ştie cum l-a putut răni pe poliţist’, precizează comunicatul poliţiei. În privinţa banilor găsiţi la el, a susţinut că i-a primit de la necunoscuţi. Potrivit lui, doarme de două luni într-un parc public şi că vrea să se întoarcă în ţară. El se află deocamdată la dispoziţia Ministerului Public, încheie ziarul elveţian.