Un ieşean a băut sodă caustică pentru că soţia sa vrea să divorţeze

Un bărbat dintr-o comună ieşeană a fost internat, vineri, în spital, în stare critică, după ce a băut sodă caustică pentru că soţia sa, aflată la muncă în Italia, l-a anunţat că vrea să intenteze divorţ.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 19:00
Un ieşean a băut sodă caustică pentru că soţia sa vrea să divorţeze

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, originar din comuna ieşeană Hadâmbu, a fost adus, vineri, în stare critică la secţia Copou a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi, după ce a încercat să se sinucidă, înghiţind sodă caustică, potrivit Mediafax.

Rudele pacientului spun că acesta a fost afectat în ultimele zile, după ce soţia sa, plecată la muncă în Italia, l-a anunţat că vrea să divorţeze. „Pacientul prezintă arsuri chimice la nivel bucal. A fost evaluat imediat de medicii de urgenţă şi a necesitat măsuri de resuscitare. Va rămâne internat în secţia ATI-Toxicologie. Prognosticul este extrem de rezervat, existând risc de hemoragie, perforaţie digestivă şi suprainfecţie”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

El a mai spus că rudele persoanelor care rămân singure în preajma sărbătorilor ar trebui să sesizeze apariţia unor modificări de comportament, adăugând că în astfel de cazuri e necesară asistenţă din partea psihologilor.

„Putem vorbi de «sindromul Italia», ce apare mai ales în preajma sărbătorilor, la persoanele care au apropiaţi plecaţi de mulţi ani la muncă în străinătate. De aceea, rudele au un rol foarte important, pentru a sesiza modificările de comportament, astfel încât să se asigure de urgenţă asistenţa psihologilor”, a mai spus medicul Tudor Ciuhodaru.