Un ieşean de 80 de ani, reţinut după ce şi-a înjunghiat mortal concubina

Un bătrân în vârstă de 80 de ani dintr-o comună ieşeană a fost reţinut de procurori, după ce şi-a înjunghiat mortal concubina, de 77 de ani, cu un cuţit de tăiat porcii, în urma unei neînţelegeri privind averea.

RomaniaTV.net
13 iul. 2012, 15:58
Un ieşean de 80 de ani, reţinut după ce şi-a înjunghiat mortal concubina

Bătrânul, din comuna ieşeană Moşna, a fost reţinut de procurori pentru omor, fiind acuzat că şi-a înjunghiat concubina cu un cuţit de tăiat porcii.

Camelia Bucşă Gagiu, apărătoarea bărbatului, a declarat că de când activează în avocatură nu a mai întâlnit un astfel de caz, bărbatul povestind cu lux de amănunte anchetatorilor modul în care a săvârşit fapta.

„Eu nu am mai întâlnit un astfel de caz. Bătrânul are o sinceritate debordantă. El a povestit pe larg cum a ajuns să reacţioneze atât de violent. Şi-a înjunghiat concubina cu mai multe lovituri de cuţit. Întreg scandalul a pornit din cauza averii”, a declarat avocata Camelia Bucşă Gagiu.

Prim-procurorul Parchetului de la lângă Tribunalul Iaşi, Carmina Pascal a precizat că bătrânul locuia împreună cu femeia din anul 2005 şi că în ultima perioadă certurile între cei doi erau tot mai dese.

Ea a mai spus că, imediat după comiterea crimei, bătrânul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi, unde s-a stabilit că a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Bărbatul a fost adus vineri după-amiază la Tribunalul Iaşi, magistraţii urmând să decidă dacă emit pe numele său mandatul de arestare preventivă, pentru 29 de zile.