Un ieşean s-a infectat cu coronavirus a treia oară. Medicii se tem: Covid-19 ar putea fi o boală cronică, precum HIV

Un ieșean s-a infectat cu SARS-COV 2 a treia oară. În aceste condiții, medicii infecționiști se întreabă dacă nu cumva COVID-19, care începe să aibă manifestările unei boli autoimune, ar putea deveni o infecție cronică, precum HIV, cu care este înrudit.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 09:13
Un ieşean s-a infectat cu coronavirus a treia oară. Medicii se tem: Covid-19 ar putea fi o boală cronică, precum HIV

Medicii infecţionişti din Iaşi avertizează că profilul bolnavului de COVID-19 s-a schimbat substanţial, simptome precum pierderea gustului sau a mirosului, decisive până acum, nemaifiind relevante acum în stabilirea diagnosticului, scrie Ziarul de Iași. Nici febra sau durerile musculare nu mai sunt simptome specifice, constată infecționiștii din Iași.

Mai nou, accentul cade pe simptomele digestive, tot mai acute şi mai grave. În plus, simptomele noi durează un timp mai îndelungat faţă de acum câteva luni, iar numeroşi pacienţi se negativează foarte greu, chiar dacă nu au comorbidităţi.

„Această boală poate să devină cronică, nu știm dacă acest virus se elimină din organism și dacă nu rămâne precum virusul HIV sau virusul hepatitei B. Pierderea gustului și a mirosului apare mai rar și nu la început, cum se întâmpla, apare pe parcurs. Sau durerile musculare apăreau în puseu febril după 7-10 zile. Am avut pacienți fără febră care au avut direct dureri musculare. S-au schimbat momentele de apariție în scenă, nu se mai păstrează aceleași reguli”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Cuvioasa Parascheva, Carmen Dorobăţ.

Potrivit medicilor, tot mai mulţi foşti pacienţi, declaraţi negativi, se reîntorc cu boala la spital. Este cazul unui ieşean care  a revenit la spital pozitiv de trei ori, după ce ieşise negativ.

În acest context, infecţioniştii îşi pun întrebarea dacă nu cumva infecţia cu SARS COV 2, care începe să aibă manifestări ale unei boli autoimune, ar putea deveni o infecţie cronică, precum HIV, cu care e înrudit.

 

Guvernul analizează noi măsuri după explozia cazurilor COVID-19: carantinarea pe zone, restricţionarea traficului pe timp de noapte

Guvernul analizează introducerea de noi restricții după ce România a trecut de pragul de 6000 de infectări cu noul coronavirus zilnice. Executivul ia în calcul restricționarea traficului pe timp de noapte, dar și carantinarea mai multor zone din țară. S-a renunțat însă la ideea ca mall-urile să fie închise. Guvernul nu dorește un lockdown.

 

Explozie de cazuri noi COVID-19 la Bucureşti – 1.129 îmbolnăviri în 24 de ore. Alte două judeţe au aproape 400 de îmbolnăviţi

Bucureştiul a înregistrat joi 1.129 de noi îmbolnăviri cu COVID-19. Este cel mai mare număr raportat până acum în Capitală de la începutul pndemiei. Alte două judeţe au raportat aproape 400 de cazuri. Este vorba despre judeţul Timiş şi Cluj.

Citeşte şi: Restricţii de Crăciun în România. Anunţul preşedintelui Klaus Iohannis: „Cu siguranţă vor fi”

Judeţele Timiş şi Cluj au raportat cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu COVID- 19, după Capitală. Timişul a înregistrat 372 de cazuri, iar Clujul a anunţat 371.

Alte şase judeţe au peste 200 de cazuri noi de coronavirus. 

BILANŢ CORONAVIRUS 29 octombrie

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 6.481 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, 83 decese şi 868 de persoane internate la Terapie Intensivă, fiind cel mai grav bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei de COVID-19. 

Citeşte şi: Incidenţa numărului de cazuri la o mie de locuitori, în scădere în Capitală. Încă cinci judeţe în SCENARIUL ROŞU