PANICĂ în Mallorca. Cel puţin 700 de persoane au fost EVACUATE

Cel puţin 700 de persoane au fost evacuate pe insula Mallorca din cauza unui incendiu de pădure.

RomaniaTV.net
28 iul. 2013, 12:22
PANICĂ în Mallorca. Cel puţin 700 de persoane au fost EVACUATE

Autorităţile din arhipelagul spaniol Baleare au evacuat în noaptea de sâmbătă spre duminică 700 de persoane care locuiesc în zona ameninţată de un incendiu de pădure, care a devastat deja 1.600 de hectare pe insula Mallorca, relatează AFP.

În urma schimbării direcţiei vântului, serviciile de urgenţă au decis să evacueze, „ca măsură de precauţie, toată populaţia din localitatea Estellencs şi să găzduiască locuitorii într-o sală de sport”, a anunţat Guvernul regional într-un comunicat, informează Mediafax.

Această evacuare a început în jurul orei 04.30, unii locuitori plecând de acasă cu maşinile, alţii cu autocarele trimise de Crucea Roşie şi Unitatea militară de urgenţă, unitatea de salvare a armatei spaniole mobilizată în caz de catastrofe.

De joi, pompierii susţinuţi de avioane şi elicoptere încearcă în zadar să controleze avansarea focului în această regiune accidentată şi împădurită. Duminică dimineaţa, 26 de mijloace aeriene şi 365 de persoane aflate la sol, pompieri şi voluntari, luptau împotriva incendiului.

Incendiile de vegetaţie sunt foarte frecvente în Spania pe timpul verii, ele fiind deseori alimentate de rafalele de vânt şi ariditate.

Până în prezent, după o iarnă ploioasă, acestea au fost mai puţin numeroase decât în 2012, an deosebit de devastator, cu 13.335 de hectare arse în perioada 1 ianuarie – 21 iulie 2013, potrivit Ministerului Agriculturii, faţă de 147.854 de hectare în aceeaşi perioadă a anului trecut.