Un influencer din Franța, considerat expert în seducție, a fost condamnat pe viață pentru uciderea iubitei sale

Un influencer, autointitulat expert în seducție și masculinitate, a fost condamnat la închisoare pe viață după ce și-a ucis iubita.

25 ian. 2023, 23:34
Un influencer din Franța, considerat expert în seducție, a fost condamnat pe viață pentru uciderea iubitei sale
Un influencer și-a ucis cu bestialitate fosta iubită

Mickaël Philétas, influencer în vârstă de 41 de ani, a fost găsit vinovat de tribunalul din Yvelines de înjunghierea mortală a fostei iubite, în vârstă de 34 de ani, în locuința ei din Ecquevilly.

Acesta a fost anterior muncitor feroviar și s-a reconvertit ca antrenor de aerobic și a început să posteze videoclipuri despre cum să fii un „mascul alfa”.

Philétas se descria pe internet ca fiind „antrenor de seducție” și și-a înjunghiat fosta iubită de peste 80 de ori, după ce s-a dus noaptea târziu la ea acasă.

Citește și: Un influencer de pe TikTok a murit la doar 33 de ani! Bărbatul era cunoscut pentru că mânca o mulțime de preparate fast-food

Bărbatul a fost condamnat pentru tentativă de omor și asupra noii sale iubite, dar și pentru tentativă de omor și agresiune sexuală asupra surorii sale mai mici, în aceeași noapte.

Marine Montauzou, procurorul general, a declarat în instanță că acțiunile lu Philétas au reprezentat o crimă sălbatică și nu există îndoiala că au fost cu premeditare.

Având ca referință videoclipurile pe care acesta le posta în mediul online, procurorul a mai spus că este clar că bărbatul „nu tolera ca vreo femeie să îi țină piept” și avea o „ură criminală față de femei”.

Philétas a afirmat că nu urăște femeile și că a postat peste 1.500 de videoclipuri pe YouTube despre masculinitate, pentru că era interesat de comunicarea online.

Acesta și-a inovat dreptul la tăcere în timpul audierilor. La finalul procesului, acesta a motivat crima prin faptul că simțea „o mare rușine”.

Citește și: O tânără influencer riscă să ajungă după gratii, după ce s-a filmat mâncând un liliac întreg dintr-un bol cu supă. A fost acuzată că riscă să declanșeze o nouă pandemie