Un inspector de la ITM Bucureşti a fost arestat pentru luare de mită

Un inspector de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de instanţa Tribunalului Bucureşti, după ce a fost prins în flagrant când primea 1.000 de lei, bani pe care i-a cerut de la administratorul unei firme pentru a nu amenda societatea.

RomaniaTV.net
27 mai 2013, 08:13
Un inspector de la ITM Bucureşti a fost arestat pentru luare de mită

Administratorul firmei a sesizat în 21 mai anchetatorii că George Dragne, inspector la ITM Bucureşti, i-ar fi cerut 1.000 de lei pentru a face nu aplica o sancţiune contravenţională societăţii comerciale, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

George Dragne a fost prins în flagrant în 24 mai de procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, în timp ce primea cei 1.000 de lei ceruţi cu titlu de mită de la administratorul firmei.

Procurorii l-au reţinut pe inspectorul ITM Bucureşti şi au cerut Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a acestuia. Instanţa a emis pe numele lui George Dragne un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei. Acţiunea a fost sprijinită de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.