Un instructor de zbor a murit la bordul avionului. Copilotul a crezut că doarme

Un instructor de zbor a decedat în timpul zborului după ce a suferit un atac de cord, iar copilotul credea că glumește.

22 feb. 2023, 22:01
Un instructor de zbor a murit la bordul avionului. Copilotul a crezut că doarme
instructor de zbor, mort în timpul zborullui

Instructorul de zbor și pilotul avionului efectuau un circuit în apropierea aeroportului Blackpool din Lancashire, Anglia. Pilotul avea nevoie de instructor pentru a-l însoți la bordul avionului Piper PA-28 din motive de siguranță în condiții de vânt, potrivit CNN.

Potrivit pilotului, ultimele cuvinte ale instructorului au fost: „Arată bine, nu este nimic în spatele tău”. 

Citește și: Acest semn rutier îi pune în dificultate și pe cei mai experimentați șoferi. Un instructor auto explică semnificația indicatorului

La foarte puțin timp de la decolare, capul instructorului a căzut pe spate. Cei doi piloți se cunoșteau fiarte bine, iar copilotul a crezut că însoțitorul lui „se prefăcea că doar trage un pui de somn”, în timp ce el termina circuitul. După aterizarea avionului, instructorul a căzut pe umerii copilotului, dar în continuare acesta credea că este doar o glumă.

Atunci când a văzut că nu răspunde a alertat serviciile de urgență de pe aeroport. Instructorul cu aproape 9.000 de ore de zbor nu a putut fi salvat. Acesta suferea de tensiune arterială ridicată, dar în limite regulamnetare.

Citește și: Cât câştigă un instructor de fitness. Nimeni nu se aşteaptă la acest salariu

„Din dovezile furnizate, este probabil ca acesta să fi suferit un stop cardiac în momentul decolării aeronavei”, potrivit Departamentului medical al Autorității Aviației Civile din Marea Britanie.