Un jandarm şi un subofiţer MApN, arestaţi într-un caz privind recalculări de alcoolemii

Patru bărbaţi din Argeş au fost reţinuţi într-un dosar privind recalculări de alcoolemii, au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş. Printre persoanele arestate se află un subofiţer de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş şi un subofiţer din cadrul unei unităţi Ministerului Apărării Naţionale din Câmpulung Muscel, scrie Mediafax.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 11:06
Un jandarm şi un subofiţer MApN, arestaţi într-un caz privind recalculări de alcoolemii

Subofiţerul de la IJJ Argeş este acuzat de cumpărare de influenţă şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, subofiţerul din cadrul MApN, de complicitate la trafic de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă şi instigare la favorizarea infractorului, iar ceilalţi doi, de trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă.

Cei patru au fost duşi în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.

Marţi dimineaţă, poliţiştii au prins în flagrant, în Piteşti, două persoane, care au pretins 1.500 de euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

În schimbul acestor bani, precum şi a sumei de 300 de lei, remisă anterior, M.G. a obţinut valorile alcoolemiilor corespondente celor două probe de sânge, precum şi ora constatării evenimentului rutier şi, în baza acestora, a învăţat persoana cercetată ce să declare cu privire la ora şi cantitatea de alcool consumată atunci când va solicita recalcularea alcoolemiei, pentru a-i ieşi o valoare sub limita de infracţiune.

Tot în contul acestor sume, M.G. i-a promis persoanei cercetate că va interveni pe lângă funcţionari din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală Bucureşti.