Un leu a scăpat de la circ și s-a plimbat prin oraș. Avertismentul primarului: „Vă rugăm să fiţi foarte atenţi”

Un leu a scăpat de la circ și s-a plimbat prin oraș. Evenimentul a avut loc sâmbătă, în orașul italian Ladispoli. Anunţul referitor la prezenţa leului a fost făcut chiar de primarul localităţii, într-o postare pe Facebook.

12 nov. 2023, 15:39
Un leu a scăpat de la circ și s-a plimbat prin oraș. Avertismentul primarului: „Vă rugăm să fiţi foarte atenţi”
Un leu a scăpat de la circ și s-a plimbat prin oraș

Un leu a scăpat de la circ și s-a plimbat prin oraș. „Un leu a scăpat de la circ. Vă rugăm să fiţi foarte atenţi şi să evitaţi călătoriile până la noi ordine„, a transmis sâmbătă edilul.

Citește și: Cine e croitoreasa româncă ce și-a deschis propriul atelier în Italia. Cum a reușit să-și împlinească cel mai mare vis

Un leu a scăpat de la circ și s-a plimbat prin oraș

Primarul a fost criticat de localnici pentru că a permis accesul circului în oraş, cu animale sălbatice periculoase, amintind că nu el este cel care dă astfel de autoizaţii şi că în urmă cu mai mulţi ani a pierdut un proces referitor la utilizarea animalelor sălbatice în spectacolele de circ.

Şase ore mai târziu, el a transmis că leul a fost sedat şi capturat, fiind preluat de personalul circului, mulţumind Poliţiei, carabinierilor, Pompierilor, Poliţiei Locale şi Provinciale, şi tuturor voluntarilor care au participat la acţiune.

De asemenea, şi-a exprimat speranţa ca acest episod să trezească nişte conştiinţe şi să poată fi pus capăt exploatării animalelor în circuri.

Primul magazin din Italia controlat 100% de inteligența artificială

Acesta aparține de lanțul de supermarketuri Conad și este primul magazin autonom din peninsulă. Permite clienților să selecteze, să cumpere produse și să plătească fără a trece prin casierie, punând totul direct în geantă, informează Corriere della Sera.

Proiectul fără precedent pentru Italia s-a năcut din colaborarea dintre Dao (o cooperativă asociată cu Conad pentru provinciile Trento, Bolzano, Verona, Vicenza și Belluno) și Retail Hub, care a descoperit tehnologia dezvoltată de start-up-ul portughez Sensei pentru a o pune la dispoziția marii distribuții.

Magazinul este dotat cu „tehnologie de vizionare computerizată”, formată din camere capabile să monitorizeze întregul perimetru, să urmărească clienții de când intră și până când pleacă și să identifice exact produsul ales datorită inteligenței artificiale.

Pentru o a doua verificare, există senzori pe fiecare raft care detectează modificarea greutății de fiecare dată când un client ia un produs pentru a-l pune în coș.

Este un supermarket dedicat celor care vor să își facă cumpărăturile rapid, fără să piardă timp la cozi și care ridică nivelul de servicii”, susține Massimo Volpe, co-fondator al Retail Hub.