Un lider PNL din echipa lui Cîţu este de acord cu AUR şi critică noile buletine electronice: „Sper că este o eroare”

Un lider PNL din echipa lui Cîţu este de acord cu AUR şi critică modelul noilor buletine electronice. Este vorba despre Pavel Popescu, preşedintele PNL sector 4.

04 aug. 2021, 14:22
Un lider PNL din echipa lui Cîţu este de acord cu AUR şi critică noile buletine electronice: „Sper că este o eroare”
Un lider PNL din echipa lui Cîţu este de acord cu AUR şi critică noile buletine electronice: "Sper că este o eroare"

Un lider PNL din echipa lui Cîţu este de acord cu AUR. Pavel Popescu, preşedintele PNL sector 4,  şi liderii AUR sunt nemulţumiţi de faptul că pe noile cărţi de identitate electronice este trecut „gen” în loc de „sex”.

Un lider PNL din echipa lui Cîţu este de acord cu AUR şi critică noile buletine electronice

Citeşte şi Buletin electronic 2021. Florin Cîţu: „Viitorul este al digitalizării şi al informatizării serviciilor publice”

„Eu cred și sper din suflet că trecerea cuvântului “GEN” în loc de “SEX” pe specimenul de CI făcut public e doar o gravă eroare din partea autorităților. Eroare pe care desigur, o vor repara”, a scris Pavel Popescu, într-un mesaj pe Facebook.

Şi reprezentanţii AUR critică noile modele de cărţi de identitate electronice. Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Alianței pentru Unirea Românilor, sunt puse mai multe întrebări despre noua carte electronică de identitate.

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine: De ce nu apare tricolorul? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN? De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine? Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?”, scriu reprezentanții AUR.

Ce trebuie să ştie toţi românii care doresc să îşi schimbe cartea de identitate!

– noul document va înlocui practic, în mod treptat, cartea de identitate aflată în circuit din 1997, pana in august 2031, conform termenlor stabilite de Regulamentul UE.

– CEI este recunoscuta în afara granițelor țării

– acest document facilitează accesul cetățeanului la servicii publice prin preluarea funcționalității cardului de sănătate și implementarea unor servicii electronice

– poate fi solicitat opțional de către părinți pentru copiii lor încă de la naștere, cu o valabilitate variabilă în funcție de vârsta titularului.

– cetățenii trebui să știe ca această carte de identitate conține elemente suplimentare de siguranță, care se datorează noilor tehnologii ceea ce-i conferă titularului o protecție suplimentară și previne situațiile de furt de identitate.

Pentru început, buletinul electronic va fi emis într-un număr limitat, în cadrul unui proiect-pilot derulat de şase luni.

Citeşte şi Cartea electronică de identitate 2021. Noul buletin electronic va fi emis din august în număr limitat