Un medic a fost amendat după ce a tăiat piciorul greşit unui pacient. A observat greşeala abia după două zile

Un medic a fost amendat cu 2.700 de euro, pentru că a tăiat piciorul greşit unui pacient. Incidentul s-a petrecut într-un spital din Austria.

01 dec. 2021, 22:00
Un medic a fost amendat după ce a tăiat piciorul greşit unui pacient. A observat greşeala abia după două zile

Un medic a fost amendat după ce a tăiat piciorul greşit unui pacient. Este vorba despre o doctoriţă în vârstă de 43 de ani, din Austria. Femeia spune că totul s-a petrecut din cauza unei erori umane.

Un medic a fost amendat după ce a tăiat piciorul greşit unui pacient

Doctoriţa din Austria a primit o amendă de 2.700 de euro pentru că a tăiat piciorul greșit al unui pacient în vârstă de 82 de ani. Acesta a murit înainte ca dosarul să ajungă în instanţa.

Citeşte şi Explozie puternică lângă cea mai mare gară din Munchen

Pe lângă amenda de 2.700 de euro, medicul trebuie să plătească şi daune morale în valoare de 5.000 de euro văduvei pacientului.  Doctorița poate face însă recurs.

Incidentul grav s-a petrecut după ce medicul a marcat greşit piciorul care trebuia amputat. Intervenţia chirurgicală a avut loc în oraşul Freistadt. Medicul a observat greşeala imensă pe care a făcut-o abia după două zile de la efectuarea intervenţiei chirurgicale, potrivit stirileprotv.ro.  

Doctorița spune că totul s-a petrecut din cauza unei erori umane, precizând că a existat o defecțiune în lanțul de control din sala de operație.

Conducerea instituției implicate a declarat într-un comunicat că „au fost analizate în detaliu cauzele și circumstanțele acestei erori medicale”, fiind discutate proceduri interne cu echipa medicală, care a trebuit să urmeze și o instruire.

Citeşte şi Atac armat la un liceu din SUA. Sunt înregistraţi 3 morți și 6 răniți