Un medic ATI vorbeşte despre drama nevaccinaţilor de la ATI: „Familiile lor caută tot felul de pile, ne sună disperaţi”

Un medic ATI de la Spitalul Colentina din Capitală vorbeşte despre drama celor care au refuzat să se vaccineze împotriva coronavirusului şi au ajuns la Terapie Intensivă, trăgând un semnal de alarmă pentru cei care nu s-au imunizat încă.

11 oct. 2021, 15:32
Un medic ATI vorbeşte despre drama nevaccinaţilor de la ATI: „Familiile lor caută tot felul de pile, ne sună disperaţi”

Un medic ATI vorbeşte despre drama nevaccinaţilor de la ATI. Dr. Laura Zarafin de la Spitalul Colentina spune că familiile celor aflați în stare gravă pe secția de Terapie Intensivă caută cu disperare tot felul de „pile” pentru a-i ajuta pe cei dragi să trăiască.

Un medic ATI vorbeşte despre drama nevaccinaţilor de la ATI

Citeşte şi Tulpina Românească a coronavirusului ar putea deveni realitate. Avertismentul terifiant al specialiştilor: „Ar fi cea mai mare tragedie”

Laura Zarafin a transmis un mesaj dur celor care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului.

“Mă gândesc la toti cei ce sunt acum în ATI la noi. Nevaccinați. Care nu cred în vaccin, mulți nu cred nici în medici.

Familiile lor caută tot felul de ‘pile’, ne sună disperați să ne întrebe dacă să facă rost de tocilizumab!

Mă întreb – oare acum cred în medici ?

Nu era mai simplu să se vaccineze ?

Cobaii au fost cei 40.000 de voluntari pe care s-au făcut testele și personalul medical din lumea întreagă, căci ei au fost vaccinați primii. Există deja peste 6 miliarde de doze de vaccin anti Covid administrate și peste 3 miliarde de oameni vaccinați. Cum să mai spui că ești cobai?

Terapiile intensive din țările cu rată de vaccinare peste 75-85-90% sunt aproape goale. La noi se stă în ambulanțe la coadă”, a scris Dr. Laura Zarafin, medic primar ATI, Spitalul Colentina, potrivit Ro Vaccinare.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă luni, 11 octombrie 2021, că la nivel naţional mai este liber un singur pat ATI, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, în Județul Hunedoara.

Citeşte şi Singura localitate din România cu rată de vaccinare de peste 50%. Care este situaţia în restul ţării

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1548 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 132  paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni 9.148 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.423 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 209 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.632 de pacienţi cu COVID-19. 456 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 34 dintre ei fiind la ATI. Doar două judeţe mai au coeficientul infectărilor sub 3.