Un medic de la Ambulanţă, confirmat cu COVID-19, a murit. Avea 51 de ani

Un medic în vârstă de 51 de ani de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt, confirmat cu COVID-19 pe 20 mai, a murit, luni, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", potrivit directorului cancelariei prefectului judeţului Olt, Andreea Asan.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 13:09
Un medic de la Ambulanţă, confirmat cu COVID-19, a murit. Avea 51 de ani

Medicul avea mai multe comorbidităţi, respectiv obezitate, diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială. El avea domiciliul în judeţul Vâlcea, iar după confirmarea infectării cu noul coronavirus a fost internat la o unitate medicală din Vâlcea, de unde a fost transferat, în stare gravă, pe 25 mai, la Institutul „Matei Balş”, scrie agerpres.ro.

Începând din 18 mai, la Ambulanţa Olt au fost înregistrate 21 de cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor, medici, asistenţi, ambulanţieri, precum şi şase cazuri de contaminare în rândul unor contacţi ai acestora.
 

Referitor la focarul de COVID-19 de la Ambulanţa Olt este în curs şi o anchetă a procurorilor. În judeţul Olt, în ultimele două săptămâni, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a continuat să crească zilnic, ajungând luni la 133 de cazuri, cu trei mai multe faţă de ziua precedentă.

Printre pacienţii confirmaţi luni se numără şi un bolnav de la secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, care potrivit managerului unităţii medicale, nu a prezentat simptome la internare.

SJU Slatina testează toţi pacienţii care se internează în această unitate, a precizat managerul Cătălin Rotea. Dintre persoanele infectate cu noul coronavirus, opt au decedat, iar 36 sunt internate în continuare în spitale.

Au fost declarate vindecate şi externate 89 dintre persoanele confirmate cu COVID-19.