Un medic de la Spitalul Judeţean Sibiu a REFUZAT să trateze un pacient infectat cu COVID-19. „Este inadmisibil! Dacă eşti pozitiv, gata poţi să mori?”

Un medic din Sibiu a refuzat să trateze un pacient cu noul coronavirus, chiar dacă avea o fractură la nivelul piciorului. Bărbatul a avut complicaţii şi a mers la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu pentru a cere ajutor.

23 nov. 2020, 18:30
Un medic de la Spitalul Judeţean Sibiu a REFUZAT să trateze un pacient infectat cu COVID-19. „Este inadmisibil! Dacă eşti pozitiv, gata poţi să mori?”
Un medic din Sibiu a refuzat să trateze un pacient cu COVID-19

În schimb, medicul ortoped de gardă a refuzat să acorde îngrijiri unui bolnav infectat cu virusul SARS-CoV-2, transmite Mediafax.

Alexandra Floriţă, soţia bărbatului, a povestit pe Facebook experienţa trăită la Spitalul Judeţean Sibiu, unde un medic ortoped nu a venit să-i vadă soţul.

„Sunt şocată de cele întâmplate. Cum să ţi se refuze controlul şi tratamentul la urgenţe, pe motiv ca esti pozitiv COVID??? La Urgenţe, într-un spital COVID!!!!”, a scris femeia, pe Facebook.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, declarațiile momentului pe tema vaccinării anti-COVID: Se va face etapizat. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă, centre fixe și mobile sau „drive-through”

Un medic din Sibiu a refuzat să trateze un pacient cu COVID-19 şi piciorul rupt. „Nu le mai pasă de tine?”

Femeia a povestit că soţul ei şi-a rupt piciorul în urmă cu o săptămână, iar sâmbătă au apărut complicaţiile. Speriată, ea a discutat prin telefon cu un medic şi, pentru că nu ştia cât de gravă era fractura, a decis să-şi ducă bărbatul la UPU Sibiu, pentru un control.

„Am sunat la Salvare, au venit să îl ia… Dar, ajuns la spital, acesta află că medicul de gardă de pe ortopedie refuză să îl vadă, deoarece el nu acceptă să vadă pacienţi pozitivi covid.

Am cerut un document în care să explice în scris motivul pentru care, un pacient ajuns în Urgenţe, fie el şi pozitiv, nu primeşte îngrijiri. Adică cum? Dacă eşti pozitiv, gata, poţi să mori? Nu le mai pasă de tine?”, se întreabă femeia.

Citeşte şi: Ludovic Orban, avertisment despre rectificarea bugetară. „Trebuie să fim extrem de atenţi la cheltuieli”

Un medic din Sibiu a refuzat să trateze un pacient cu COVID-19. Ce explicaţii a dat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu

Alexandra Floriţă a precizat că nu poate face public numele medicului care a refuzat să-i acorde ajutor soţului ei, însă l-a numit o „persoană complet dezumanizată”.

„Nu vă este ruşine? Nu aveţi remuşcări? Ca soţul meu, mulţi alţii.. Chiar nu vă pasă? Eu vă înţeleg teama, dar atunci când ştiaţi că lucraţi unde lucraţi, la ce vă aşteptaţi, în aceste timpuri de pandemie? Doar persoane sănătoase, fără alte afecţiuni? Noi eram printre cei ce ne protejam, şi uite tot am luat”, mai spune femeia.

Potrivit Mediafax, reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au precizat că s-au autosesizat în acest caz. Conducerea unităţii medicale are o anchetă în desfăşurare pe această temă.

Acesta nu este singurul astfel de caz înregistrat la Secţia Clinică de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului din Sibiu. În luna aprilie, când spitalul primea doar cazuri COVID, un bărbat a acuzat faptul că mama sa a murit în chinuri, după ce a îndurat dureri greu de imaginat, pentru că nu a primit ajutor medical, deşi suferise o fractură.