Un medic român demontează ipoteza conform căreia poliţistul l-a ucis pe George Floyd apăsându-i traheea. VIDEO

Medicul ieşean Emil Iacob susţine că poziţia genunchiului poliţistului american pe gâtul bărbatului de culoare nu l-ar fi putut ucide pe acesta. În urma analizei fotografiei, specialistul spune că aceea este o poziţie standard de imobilizare, dar în niciun caz cauzatoare de deces prin sufocare, scrie ziaruldeiasi.ro.

RomaniaTV.net
05 iun. 2020, 13:22
Un medic român demontează ipoteza conform căreia poliţistul l-a ucis pe George Floyd apăsându-i traheea. VIDEO

„Genunchiul pus în regiunea respectivă nu omoară un om, poate poliţiştii au făcut şi alte acţiuni, dar din fotografie asta rezultă“, a declarat medicul pentru sursa citată. 

Medicul Emil Iacob explică, într-o postare pe Facebook, că genunchiul poliţistului nu apasă traheea, ceea ce ar fi putut să-i provoace moartea lui Floyd, ci partea latero-posterioară a gâtului.

„În poză se vede clar că genunchiul poliţistului apasă pe partea latero-posterioară a gâtului (între muşchiul sternocleidomastoidian şi trapez), zonă neletală. Cei care nu prea au avut tangenţe cu şcoala ar trebui să ştie că traheea e în cu totul altă parte, deci omul nu avea cum să se sufoce“, precizează medicul Emil Iacob, care este, totodată, maestru în arte marţiale şi fost lector la Academia de Poliţie, antrenând trupe antitero.

Citeşte şi Kanye West va spijini familia lui George Floyd! Ce sumă a donat acesta pentru educaţia fiicei de 6 ani

Muşchiul sternocleidomastoidian este situat în partea anterioară şi laterală a regiunii cervicale, iar prin contracţia unilaterală a sa se poate flexa şi înclina lateral capul. Medicul subliniază faptul că observaţia sa este făcută de la distanţă pe baza unei fotografii, însă, din punctul său de vedere, nu există premisele unei asfixieri.

„Ca medic şi ca practicant de arte marţiale ştiu că este o poziţie standard folosită de regulă când persoana respectivă este violentă, puternică. Mişcarea aceasta nu provoacă moartea nimănui, ci doar imobilizarea, fiind extrem de dureroasă şi folosită mai rar pentru că de obicei nu este cazul. Genunchiul pus în regiunea respectivă nu omoară un om, poate poliţiştii au făcut şi alte acţiuni, dar din fotografie asta rezultă“, a mai precizat medicul pentru „Ziarul de Iaşi“.

Presa internaţională a susţinut că George Floyd ar fi murit din cauza faptului că poliţistul Derek Chauvin ar fi stat cu genunchiul pe gâtul său aproape nouă minute. de altfel, poliţistul este judecat acum pentru omor cu intenţie.