Un medic specialist vorbește despre importanța postului: ”Un repaos alimentar aduce multe beneficii organismului. E un lucru demonstrat!”

Medicul Alexandru Nechifor vorbește despre cât de importantă este perioada postului. Specialistul în medicină internă, la Spitalul Judeţean Galaţi, spune seccretul pentru a ne menține echilibrul dorit și fără a avea deficiențe în post.

27 nov. 2021, 12:20
Un medic specialist vorbește despre importanța postului: ”Un repaos alimentar aduce multe beneficii organismului. E un lucru demonstrat!”

Un medic specialist vorbește despre importanța postului. Perioada în care românii țin post vine cu un ajutor de nădejde pentru organismul umant din foarte multe puncte de vedere, dar cel mai important, reduce riscul apariţiei bolilor cronice. O alimentaţie care e aplicată corect în această perioadă, care să conţină vitamine, minerale, proteine vegetale, fibre, dar şi somnul suficient, expunerea la soare, au efecte pozitive asupra organismului.

Un medic specialist vorbește despre importanța postului: ”Un repaos alimentar aduce multe beneficii organismului. E un lucru demonstrat!”

”Sistemul imunitar nu are nevoie să fie întărit, el funcţionează la parametri optimi dacă sunt asigurate toate condiţiile necesare. Alimentaţia echilibrată, expunerea la soare, activitatea fizică regulată şi somnul de bună calitate sunt suficiente. Dacă avem parte de toate acestea, cu siguranţă postul ne poate fi de ajutor. Acum în funcţie de fiecare persoană trebuie adaptat ca perioadă. Pentru ca nu toată lumea poate duce un post de 40 de zile, este necesar sa corelăm cu starea de sănătate, vârsta şi activitatea fizică.

De vitamine şi minerale avem nevoie în fiecare zi, indiferent de perioada anului. Evident că în perioada mai rece şi în perioada în care ziua este ceva mai scurtă putem avea o uşoară carenţă de vitamina D. Apoi, atât cât se mai poate trebuie să consumăm fructe şi legume proaspete pentru că asigură necesarul de vitamine hidrosolubile (Vitaminele din Grupul B, Vitamina C)

Da, chiar recomand postul pentru cei care pot susţine un post de lungă durată să o facă dacă starea de sănătate le permite acest lucru. Ajută organismul din foarte multe puncte de vedere, dar cel mai important este că reduce riscul apariţiei bolilor cronice.

Există mai multe studii în acestă direcţie, chiar personal sunt implicat într-un astfel de studiu. Până acum este demonstrat că un repaos alimentar de 24 de ore (post negru) aduce multe beneficii asupra organismului uman. În schimb acest gen de post nu trebuie sa fie facut foarte des, pentru ca poate căpăta valenţe negative, o dată sau de două ori pe lună este suficient.”, a declarat acesta.

Citește și: Micul dejun ideal în Post. Carmen Brumă le-a arătat fanilor ce trebuie să mănânce ca să se mențină în formă!