Un medic susţine anularea Bacalareatului 2020: „Vă asumaţi dumneavoastă eventualele victime COVID-19?”

O nouă petiţie care susţine anularea examenului de Bacalaureat a apărut în acest week-end. De data aceasta, cel care o susţine este medic care consideră că tinerii îşi vor asuma un risc imens dacă vor da examenul.  

RomaniaTV.net
26 apr. 2020, 07:46
Un medic susţine anularea Bacalareatului 2020: „Vă asumaţi dumneavoastă eventualele victime COVID-19?”

Petiţia privind echivalarea Bacalaureatului cu media din liceu, iniţiată de un anonim din Cluj-Napoca, a ajuns la peste 55.000 de semnatari de la lansarea acesteia în 25 martie – Unul dintre cei care susţin ideea este chirurgul estetician Adina Alberts care a demarat, ieri, propria sa petiţie.

„Lipsa unei decizii privind examenul de Bacalaureat ţine în tensiune mii de tineri români. Dar, totul este foarte simplu. Trebuie să urmăm modelul olandez şi cel francez: ANULARE!

Citeşte şi: Cum vor fi alcătuite SUBIECTELE pentru Evaluarea Naţională 2020 şi Bacalaureat 2020

Ministrul olandez al Educaţiei, Arie Slob, a declarat că diploma de „final de studii” se va acorda în funcţie de media notelor obţinute de elevi până la începutul stării de urgenţă. La fel şi omologul său francez, care a decis aceeaşi măsură pentru cei 730.000 de elevi care ar fi trebuit să susţină examenul clasic de Bacalaureat în acest an.

Este soluţia cea mai simplă, cea mai sigură şi cea mai dreaptă”, a precizat ministrul francez Jean-Michel Blanquer. Tinerii trebuie să primească şanse egale de a-şi continua studiile fără pauză, şi să avanseze către învăţământul superior, fără a pune în pericol sănătatea lor sau pe a celor din jurul lor.

Dacă sunteţi de acord cu cele de mai sus, semnaţi petiţia pentru ca astfel să dăm forţă acestei propuneri”, a scris Alberts pe Facebook.