Un medic veterinar, trimis în judecată după ce a primit şpagă zeci de pui

Un medic veterinar din Vâlcea riscă să ajungă în spatele gratiilor pentru că a luat mită 85 de păsări, dar şi bani. Procurorii spun că doctorul, angajat al Direcţiei Sanitar Veterinare, oferea informaţii despre controalele pe care le făceau colegii săi, informează România TV.

13 sept. 2015, 13:04
Un medic veterinar, trimis în judecată după ce a primit şpagă zeci de pui

Doctorul veterinar Ion Miu a primit mită 85 de pui de găină, dar şi suma de 2.200 de lei pentru a închide ochii la anumite nereguli constatate în timpul controalelor. În plus, potrivit procurorilor DNA, el oferea informaţii despre controalele pe care Direcţia Sanitar Veterinară Vâlcea urma să le efectueze.

Odată avertizaţi, proprietarii de ferme de animale sau cei care deţineau societăţi de procesare a cărnii aveau timp să îndepărteze toate neregulile.

Doctorul Ion Miu, dar şi denunţătorul său Florin Lupu au fost trimişi în judecată pentru dare şi luare de mită în formă continuantă. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit sechestru obligatoriu pe bunurile inculpaţilor.

Citeşte şi Medic veterinar din Constanţa, trimis în judecată pentru mită privind dezinfecţiile fictive la bordul navelor