Un medic vrea referendum pentru deciderea restricţiilor. „Pandemia ne-a învrăjbit unii împotriva altora”

Medicul pneumolog Sorin Bivolaru propune organizarea unui referendum pentru a tranşa problema măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului. Acest referendum ar fi o premieră şi ar permite oamenilor să decidă dacă vor soluții radicale, renunțarea la restricții sau o cale de mijloc.

22 mart. 2021, 20:00
Un medic vrea referendum pentru deciderea restricţiilor. „Pandemia ne-a învrăjbit unii împotriva altora”
Un medic vrea referendum pentru deciderea restricţiilor. "Pandemia ne-a învrăjbit unii împotriva altora"

Un medic vrea referendum pentru deciderea restricţiilor impuse în pandemie. Este vorba despre medicul pneumolog Sorin Bivolaru. Acesta spune că ideea referendumului i-a venit deoarece autoritățile de pretutindeni nu reușesc să găsească soluții pentru gestionarea crizei Covid 19.

Un medic vrea referendum pentru deciderea restricţiilor impuse în pandemie

Citeşte şi Monica Pop, avertisment pentru români: „Toată lumea ‘ştie’ medicină! Pericol imens!”

„Pandemia de COVID19 ne-a învrăjbit unii împotriva altora, iar vrajba dintre noi a ajuns la nivel de ură. Am ajuns să fugim unii de alții, părinții fug de copii, bunicii fug de nepoți, frații fug unul de altul, prietenii de prietenii, etc. Ne-am depărtat de oamenii dragi nouă, tocmai pentru că vedeam în ei un pericol pentru sănătatea noastră…. Unii credem în agresivitatea COVID19, alții nu. Unii vrem să ne vaccinăm, alții nu. Alții cred în existența unor conspirații la adresa libertăților și integrității noastre corporale.

Cum ar fi dacă Romania ar fi prima țară din lume care ar tranșa problema măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS COV2 prin referendum? Cum a fi dacă decizia ar fi a poporului și nu factorilor decideți? 1. Închidem țara 1 – 3 luni, frânăm pandemia, dar ucidem economia, urmând ca în următorii 3 – 5 ani să plătim din greu cu toții această decizie. 2. Ridicăm toate restricțiile, dar toate. Ne vaccinăm la greu și ne testăm săptămânal, iar cu adeverința săptămânală de testare, avem liber la muncă, teatru, restaurant, mare, munte, cinema, etc 3. Continuăm că și până acum, nici pe jos, dar nici călare, nici pe drum, dar nici prin șanț. Oricare ar fi decizia poporului, ea vine la pachet cu niște consecințe pe termen scurt, mediu și lung, dar democratic vorbind, cum ne așternem prin vot așa dormim”, a explicat medicul pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Tulpina britanică a coronavirusului, mai periculoasă decât celelalte tulpini. Rata de mortalitate este mai mare STUDIU

Concluzia medicului din Galaţi este că doar un referendum ar putea oferi soluția la criza provocată de pandemie deoarece „dragoste cu forța nu se poate, la fel cum nici sănătate cu forța nu se poate”.