Un medicament pentru tratarea diabetului, retras de pe piaţă. Provoca CANCER

Compania farmaceutică din India ”Marksans Pharma Limited” a retras de piață comprimatele cu eliberare prelungită de clorhidrat de metformină, deoarece nivelulze NDMA, un posibil cancerigen uman, s-a dovedit a fi mai mare decât limita zilnică admisă, conform CNN.

RomaniaTV.net
10 oct. 2020, 05:44
Un medicament pentru tratarea diabetului, retras de pe piaţă. Provoca CANCER

Anunțul retragerii medicamentului a fost făcut în această săptămână de către FDA, Agenția Națională a Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite ale Americii.

Citește și:Alexandru Rafila: „Avem o creştere rapidă, transportul în comun este principala cauză”

Comprimatele de metformină sunt utilizate pentru a trata diabetul de tip 2, fiind concepute pentru a reduce nivelul de glucoză. Măsura retragerii se aplică în cazul comprimatelor de metformină între 500 mg şi 750 mg, vândute sub numele de marcă Time-Cap Labs, Inc.

Compania indiană Marksans Pharma Limited nu a dezvăluit doza de NDMA din produsele retrase. În ultimul an, alte șapte companii farmaceutice au retras de pe piață comprimate cu eliberare prelungită de clorhidrat de metformină din cauza potenţialului lor cancerigen.

FDA încă investighează provenienţa ingredientului NDMA şi modul în care acesta ajunge în produsele folosite în tratamentul persoanelor diabetice.