Un membru al celebrei familii americane Kennedy, ameninţat cu MOARTEA

Poliţia niponă investighează întregistrări telefonice în care un necunoscut lansează ameninţări cu moartea la adresa ambasadorului american Caroline Kennedy şi a unui trimis special american în această ţară, potrivit Associated Press.

18 mart. 2015, 22:08
Un membru al celebrei familii americane Kennedy, ameninţat cu MOARTEA

Poliţia din Tokyo analizează ameninţările telefonice făcute în limba engleză de către o persoană necunoscută la adresa Carolinei Kennedy şi a altor diplomaţi, între care figurează şi Alfred Magleby, consulul general american din Okinawa, a declarat o oficialitate a poliţiei din insulă, cu condiţia păstrării anonimatului.

Poliţia din Tokyo a refuzat să facă orice fel de comentariu referitor la aceste informaţii. Departamentul de Stat al SUA a informat, prin intermediul purtătorului de cuvânt Jen Psaki, că Guvernul SUA a luat aceste ameninţări la adresa diplomaţilor americani „cât se poate de serios”.

La începutul lunii martie, ambasadorul american în Coreea de Sud, Mark Lippert, a fost tăiat pe faţă şi la încheietura mâinii de un activist antiamerican, la Seul şi a stat în spital câteva zile.

Caroline Kennedy a atras atenţia asupra ei după ce a ajuns în Japonia, în noiembrie 2013, pentru că este fiica fostului preşedinte John F.Kennedy. Ea a făcut mai multe vizite la locul tragediei din 2011, de la centrala nucleară de la Fukushima, care au fost intens mediatizate, precum şi şa comemorarea anuală a bombardamentelor americane de la Hiroshima şi Nagasaki.

Okinawa este insula niponă care găzduieşte aproximativ o jumătate din cei 50.000 de militari americani din Japonia. Caroline Kennedy a vizitat Okinawa în februarie, anul trecut şi a pledat pentru relocarea bazei militare, de care japonezii nu sunt prea încântaţi şi pentru reducerea efectivelor militare americane din insulă.