Un membru al clanului Corduneanu cere daune morale de la stat, în valoare de 10.000 de euro

Gheorghe Corduneanu, un membru al celebrului clan din Iaşi, cere daune de la stat. Acesta a dat în judecată autorităţile după ce judecătorii din cadrul Curţii de Apel Cluj au condamnat doar trei membrii al clanului Corduneanu, dintrei cei 27 de inculpaţi trimişi în judecată.

RomaniaTV.net
27 iul. 2020, 07:25
Un membru al clanului Corduneanu cere daune morale de la stat, în valoare de 10.000 de euro

Interlopul i-a chemat în faţa instanţei pe reprezentanţii Statului Român, respectiv Ministerul Finanţelor Publice şi solicită magistraţilor din cadrul Tribunalului Iaşi să oblige statul la plata unor daune morale de peste 10.00 de euro.

Citeşte şi: Adrian „Beleaua” Corduneanu a plecat din ţară. Interlopul a anunţat sec: „Vă pup!”

Motivul îl constituie achitarea primită de Gheorghe Corduneanu în cadrul dosarului care s-a încheiat la Curtea de Apel Cluj, în ianuarie 2020. Tribunalul Iaşi trebuie să stabilească un prim termen al procesului civil, iar ulterior, judecătorii vor asculta ce au de spus ambele părți, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Pe 31 ianuarie 2020, judecătorii din cadrul Curții de Apel Cluj au pus punct dosarului în care procurorii DIICOT au trimis în fața instanței 27 de membri și apropiați ai clanului Corduneanu. Astfel, instanța a desființat sentința penală pronunțată de prima instanță.

Citeşte şi: Ghinion pentru un interlop din Clanul Corduneanu. Unde i-au găsit poliţiştii drogurile

„Constată nulitatea absolută a proceselor de redare a interceptărilor dispuse în prezenta cauză în faza de urmărire penală și dispune excluderea de la dosarul cauzei a suporților optici ce stochează rezultatele activității de supraveghere tehnică dispusă în cauză, precum și a proceselor-verbale de redare a acestor activități”, au precizat magistrații clujeni.

Instanța a dispus condamnarea doar a trei membri ai clanului ieșean. Ceilalți 24 de inculpați, printre care se afla și Gheorghe Corduneanu, au scăpat de acuzațiile aduse de către anchetatori, sentința fiind definitivă. Gheorghe Corduneanu fusese achitat și la prima instanță care a analizat dosarul, respectiv Tribunalul Maramureș.