Un microbuz cu opt pasageri s-a răsturnat în Suceava. Două persoane au murit

Două persoane au murit și alte două au fost rănite după ce un microbuz a derapat și s-a răsturnat în Pasul Mestecanis din judeţul Suceava.

13 ian. 2021, 09:44
Un microbuz cu opt pasageri s-a răsturnat în Suceava. Două persoane au murit
Un microbuz cu opt pasageri s-a răsturnat în Suceava. Două persoane au murit. Sursa foto: obiectivdesuceava.ro

Plan roşu de intervenţie în Suceava. Un microbuz care tracta o platformă a derapat şi s-a răsturnat pe DN 17, în Pasul Mestecaniş pe sensul de mers spre Vatra Dornei. În microbuzul răstunat se aflau opt persoane, iar două dintre acestea au fost prinse sub vehicul, potrivit obiectivdesuceava.ro. 

Echipa de descarcerare a reuşit să scoată cele două victime prinse sub microbuz, dar, din nefericire, ambele au fost declarate decedate.

Un microbuz cu opt pasageri s-a răsturnat în Suceava. Două persoane au murit

În accident alte două persoane au fost rănite, după ce au primit îngrjiri la faţa locului au fost transportate la spital pentru intervenţii de specialitate.

Citeşte şi: Un microbuz plin cu români a luat foc în Germania! Autorităţile au intervenit de urgenţă

Un microbuz cu opt pasageri s-a răsturnat în Suceava. Două persoane au murit

 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, nici probleme semnificative privind fluența traficului pe arterele principale.

Precipitații sub formă de ninsoare ușoară se înregistrează pe artere din județele Olt, Cluj, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Bihor, Brașov, Sibiu, Covasna, Harghita, Mureș, Suceava, Brăila, Tulcea, Călărași și Ialomița.

Ceață densă se semnalează la această oră pe mai multe drumuri naționale din județele Mehedinți, Caraș-Severin, Bihor, Harghita și Suceava.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, Poliţia sfătuieşte conducătorii auto ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au autovehiculul echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să adapteze în permanență viteza de deplasare, să nu efectueze manevre periculoase la volan, să utilizeze pe timpul zilei luminile de întâlnire și să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte.

 

Prognoza meteo 13 ianuarie. Ninsori şi temperaturi de până la minus 10 grade

Meteorologii anunţă vreme rece, chiar geroasă în unele zone, şi ninsori în următoarele zile.

Citeşte şi: Vortexul polar dă peste cap vremea în România. După viscol, vin ninsori şi temperaturi de minus 18 grade

Prognoza meteo 13 ianuarie. MIERCURI cerul va fi mai mult noros și temporar, în regiunile intracarpatice și la munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar local, în cele sud-estice vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi la altitudini mari, iar la viteze mai mici, ziua și în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 5 grade, iar cele minime între -7 și 1 grad, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre valori în jurul a -10 grade. Izolat dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 13 ianuarie. În București cerul va fi mai mult noros și trecător, îndeosebi în primele ore ale intervalului și din nou spre sfârșitul acestuia vor fi precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

 

Prognoza meteo JOI

Cerul va avea înnorări și va ninge, temporar în vest, centru, nord și la munte, unde se va depune strat nou de zăpadă, iar seara și noaptea, pe suprafețe mici, trecător în sudul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari, unde ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată, iar la viteze mai mici, ziua în sud-vest, iar noaptea în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 și 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 și -2 grade. Dimineața, izolat vor fi condiții de ceață.

București. Vremea va deveni rece. Cerul va avea înnorări, iar seara și noaptea, trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -6…-5 grade.

 

Prognoza meteo VINERI

Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent, astfel încât vremea va deveni rece în majoritatea regiunilor, geroasă noaptea în nordul, centrul și nord-estul țării. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge slab în cea mai mare parte a zonei montane, pe arii restrânse în jumătatea de nord a teritoriului și izolat, îndeosebi pe timpul nopții, în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte (în special în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură), spulberând zăpada, dar local la cote mai reduse și în nord-est și sud-vest, accentuând senzația de frig. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -5 și 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 și -3 grade. Pe alocuri, dimineața și noaptea, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

București. Vremea se va menține rece, mai ales noaptea și dimineața. Cerul va fi mai mult noros și trecător, în cursul nopții, vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă de -8…-6 grade.