Un miliardar japonez oferă cadou NOUĂ milioane de dolari! Persoanele vor fi alese la întâmplare, ce condiţie trebuie să îndeplinească

Un miliardar japonez, Yusaku Maezawa, a anunţat că va dona nouă milioane de dolari unor oameni aleşi la întâmplare dintrei cei care au distribuit postarea sa pe Twitter. Bărbatul a realizat un experiment social în cadrul căruia îşi propune să urmărească dacă banii îi vor face mai fericiţi pe oameni.

RomaniaTV.net
08 ian. 2020, 14:53
Un miliardar japonez oferă cadou NOUĂ milioane de dolari! Persoanele vor fi alese la întâmplare, ce condiţie trebuie să îndeplinească

Japonezul va dărui un milion de yeni, nouă milioane de dolari, pentru 100 dintre persoanele care îi urmăresc contul de Twitter, dar care au şi distribuit un mesaj postat de omul de afaceri pe 1 ianuarie 2020. Persoanele care vor primi banii cadou vor fi aleşi în mod aleatoriu, prin intermediul unor sondaje obişnuite, bărbatul va observa cum s-a modificat viaţa acestora după primirea sumei de bani.  ”E un experiment social serios”, explică Maezawa.

Postarea sa a făcut ravagii pe internet, nu mai puţin de patru milioane au distribuit-o.

Omul de afaceri şi-a legat proiectul de ideea unui venit minim garantat, acesta doreşte să verifice teoria conform căreia cetăţenii ar trebui să primească periodic sume de bani fără nicio obligaţie. Maezawa a afirmat faptul că dispune de banii şi timpul necesar pentru a asigura aceste sume de bani.

Yusaku Maezawa este fondatorul și coordonatorul companiei Zozo, firmă care oferă servicii legate de comerţul electronic şi dezvoltarea site-urilor. Bărbatul a fost selectat în cadrul proiectului „SpaceX” pentru a face un zbor în spaţiu în jurul lumii, fiind primul pasager privat. 

 În iunie 2019, revista Forbes l-a încadrat pe Yusaku ca fiind a 17-a cea mai bogată persoană din Japonia, cu o valoare netă de 1,8 milioane de dolari.