Reclama de Crăciun care a revoltat un milion de mame VIDEO

Asociaţia americană "Un milion de mame" s-a autosesizat în privinţa unui spot publicitar realizat pentru JC Penney, un magazin de articole vestimentare din Statele Unite.

RomaniaTV.net
07 dec. 2012, 12:28
Reclama de Crăciun care a revoltat un milion de mame VIDEO

Reclama care a stârnit numeroase controverse o prezintă pe Ellen DeGeneres, o cunoscută actriţă de comedie şi gazda unui talk-show, stând de vorbă cu trei dintre elfii lui Moş Crăciun.

Aceasta le cere elfilor să facă mai multe jucării pentru un concurs organizat de magazinul JC Penney. Spre sfârşit, actriţa ajunge să-i jignească cu câteva glumiţe scurte ca „Ştiu că asta nu e o ispravă mică… e o afacere mare” (făcând aluzie la statura acestora) sau „Nu asta faceţi voi toată ziua? Lucraţi, lucraţi, lucraţi”.

Reprezentantele asociaţiei „Un milion de mame” au publicat un comunicat prin care critică persoana lui Ellen DeGeneres şi reclama în sine, scrie Today News.

„Din Aprilie, JC Penney nu a difuzat-o pe Elle DeGeneres în nicio reclamă, până acum. O nouă reclamă o surprinde pe Ellen DeGeneres alături de trei elfi. JCP a ales să jijnească din nou o mare majoritate din clienţii săi. Creştinii trebuie să voteze acum pentru portofelele lor”, se arată în comunicat.

Au existat voci care au declarat că ei nu văd nimic în neregulă la reclamă. 

„Doar cineva fără creier poate afirma că este ceva jignitor în această reclamă”, a spus un cititor pentru NBC.

„Nu este nimic în neregulă. „Un milion de mame” ar trebui să se relaxeze, să-şi vadă de crescutul copiilor şi nu să-şi piardă timp şi energie urând o reclamă de 30 de secunde”, a scris altul.

Asociaţia mamelor s-a sesizat şi cu câteva luni în urmă când JCP a anunţat că o va angaja pe Ellen DeGeneres ca purtător de cuvânt, aceasta fiind lesbiană.