Un milionar american a murit în urma unui incendiu. Avea 46 de ani

Un cunoscut antreprenor și investitor american în vârstă de 46 de ani a murit. Tony Hsieh a fost victima unui incendiu produs în urmă cu zece zile la casa părinților săi din Connecticut.

28 nov. 2020, 23:12
Un milionar american a murit în urma unui incendiu. Avea 46 de ani

Un milionar american a murit în urma unui incendiu produs în urmă cu zece zile la casa părinților săi din Connecticut. Cu toate acestea, nu au fost date detalii despre cauza morții sau despre natura rănilor suferite de acesta. Un comunicat anunță faptul că acesta a murit în liniște, înconjurat de familie.

Citește și: Manifestații violente la Paris. Protestatarii au incendiat mai multe mașini. Forțele de ordine folosesc gaze lacrimogene VIDEO

Tony Hsieh s-a născut în Statele Unite ale Americii, însă părinții săi sunt originari din Taiwan. Acesta era absolvent al Harvard, cu specializare în IT. La vârsta de 46 de ani acesta era fondatorul  Zappos.com, un site pentru vânzări de încălțăminte și îmbrăcăminte care a fost preluat de curând de Amazon cu mai mult de un miliard de dolari. Preluarea Amazon i-a permis să se retragă după ce condusese compania timp de mai bine de 20 de ani.

Un milionar american a murit. De asemenea, Tony Hsieh este un investitor căruia i se atribuie un rol central în revitalizarea centrului orașului Las Vegas, unde a ajutat la înființarea a numeroase start-up-uri, restaurante, dar și alte afaceri.

Veste morții americanului a provocat un val de reacții pe rețelele de socializare. Compania pe care a fondat-o, Zappos, a declarat într-un comunicat de presă faptul că lumea a pierdut  ”un uriaș vizionar”.  Bărbatul este, de altfel, autorul unei cărți, „Delivering Happiness”, în care și-a descris filosofia de a avea grijă atât de clienți, cât și de angajați.

Primarul orașului Las Vegas, Carolyn Goodman, a declarat că moartea lui Hsieh este o „tragică pierdere”, iar Ivanka Trump, fiica președintelui american, a scris pe Twitter că a pierdut „un prieten drag”, scrie BBC.

Un milionar american a murit. Tony Hsieh s-a născut pe 27 noiembrie 1973, în Illinois, Statele Unite. Averea americanului este estimată la 840 de milioane de dolari.