Un ministru german cere introducerea tehnologiei de recunoaştere facială pentru identificarea suspecţilor de terorism

Germania ar trebui să introducă tehnologia de recunoaștere facială în gări și aeroporturi pentru a-i prinde pe suspecții de terorism, a declarat ministrul de Interne german, Thomas de Maiziere, potrivit unui interviu publicat duminică de Bild am Sonntag.

21 aug. 2016, 17:44
Un ministru german cere introducerea tehnologiei de recunoaştere facială pentru identificarea suspecţilor de terorism

„Persoane particulare pot să fotografieze pe cineva și să folosească tehnologia de recunoaștere facilă online pentru a afla dacă au reperat o celebritate sau un politician. Aș vrea să se folosească acest tip de software pentru camerele video din gări și aeroporturi”, a spus ministrul de Interne german, Thomas de Maiziere, potrivit Agerpres.

Sistemul ar transmite un semnal de alertă atunci când apare un suspect de terorism. „Autoritățile au nevoie de această capacitate tehnologică, care este, de asemenea, permisă legal”, a declarat politicianul din Uniunea Creștin-Democrată (CDU), a cancelarului Angela Merkel.

Ministrul german a declarat că susține interzicerea rucsacurilor la evenimente publice. ‘Fiecare vizitator de muzeu este deja obișnuit să-și lase la intrare geanta sau rucsacul’, a explicat el. ‘Trebuie să ne obișnuim cu măsuri de securitate sporite, care includ linii mai lungi, mai multe controale de securitate sau bilete de intrare personalizate’, a precizat oficialul german.

„Este incomod, inconfortabil și durează, dar pentru mine nu este o limitare a libertății’, a adăugat el. ‘Dacă ar fi să anulăm Oktoberfest, aceasta ar fi o limitare a libertății’, a apreciat ministrul german.

Citeşte şi: ALERTĂ în Germania: Autorităţile au dejucat un ATAC ISLAMIST