Un motan candidează la primărie în Canada GALERIE FOTO

Fiecare ţară are ciudăţeniile ei electorale, însă în Canada s-a atins apogeul. Un motan candidează la primărie în oraşul Halifax.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 08:06

Tuxedo Stan este un motan în vârstă de trei ani şi ţelul său este să atragă atenţia asupra problemei pisicilor maidaneze din Halifax. Culmea, candidatura sa nu este o glumă, cu toate că legea canadiană interzice animalelor să aibă un birou.

Motanul a fost şi el vagabond la viaţa lui, dar a avut norocul să fie adoptat, aşa că acum vrea să tragă un semnal de alarmă în privinţa pisicilor maidaneze. Stan militează pentru sterilizarea sponsorizată de municipalitate şi pentru construirea de adăposturi pentru miile de pisici care trăiesc pe străzi în Halifax.

Chiar dacă nu stă prea bine în sondaje, Stan este foarte popular. Cei care se ocupă de campanie au o strategie de marketing foarte bine pusă la punct, iar veniturile obţinute din vânzarea de insigne, panouri şi tricouri cu Stan vor fi folosite pentru „Spay Day” (Ziua sterilizării, în traducere), iniţiativă care va ajuta familiile cu venituri mici să-şi sterilizeze felinele.

Deşi poate părea ciudat, Stan nu este primul motan care candidează pentru un post de primar. Pionierul în domeniu a fost Stubbs, care a fost primar onorific în Talkeeta, Alaska, aproape toată viaţa, timp de 15 ani, mai exact.


loading...