Un musulman din Australia, condamnat la biciuire în Arabia Saudită

Bărbatul, care venise în Orientul Mijlociu pentru pelerinaj la Mecca, a fost condamnat de judecătorii din Arabia Saudită la un an de închisoare şi 500 de lovituri de bici pentru blasfemie.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 08:21
Un musulman din Australia, condamnat la biciuire în Arabia Saudită

Oficialii de la Canberra au declarat că sunt în legătură cu justuiţia saudită spre a cere indulcenţă pentru musulmanul cu cetăţnie australiană, anunţă BBC.

Mansor Almaribe, în vârstă de 45 de ani, din oraşul Shepparton, Victoria, are afecţiuni cronice iar familia sa este extrem de îngrijorată pentru viaţa lui.

„500 de lovituri de bici pe spate lui…, şi el are probleme cu spatele. Nu cred că va supravieşui nici la 50”, a declarat fiul său Mohammed postului de televiziune australian ABC News.

Almaribe plecase în Arabia Saudită pentru pelerinajul Hajj pe care fiecare musulman practicant trebuie să-l facă cel puţin o dată în viaţă. Omul a fost arestat cu aproape lună în urmă dar până acum nu au fost făcute publice detalii despre faptele care i-au atras condamnarea. Departamentul Australian pentru Afaceri Externe a anunţat că iniţial judecătorii saudiţi îl condamnaseră pe musulmanul australian la doi ani de închisoare şi 500 de lovituri de bici, însă, ulterior, perioada de detenţie a fost redusă.