Un nigerian căutat la nivel european pentru fraudă a fost prins în Bucureşti

Un bărbat din Nigeria căutat în Ungaria pentru o fraudă în valoare de 1.600 de euro a fost prins în București, a anunțat Inspectoratul General al Poliției Române.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 05:14
Un nigerian căutat la nivel european pentru fraudă a fost prins în Bucureşti

Oamenii legii l-au prins pe cetăţeanul nigerian, în vârstă de 26 de ani, bănuit de frudă. Pe numele acestuia autorităţile din Ungaria au emis un mandat de arestare european. Conform IGPR, în decembrie 2018, bărbatul ar fi indus în eroare o persoană, căreia i-ar fi promis că va călători în Ungaria pentru a cumpăra un apartament.

Citeşte şi: Alexandru Cumpănaşu, reacţie dură după ce a aflat că dosarul „Caracal” nu va fi refăcut: „Încă un episod jalnic”

Pentru a-i câștiga încrederea, nigerianul i-ar fi spus că vrea să trimită un pachet în Ungaria, pentru care persoana vătămată i-ar fi transferat, într-un cont bancar, 1.600 de euro reprezentând costul livrării. După transferul bancar, persoana păcălită nu a mai fi putut lua legătura cu nigerianul.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 ore, urmând ca joi să fie prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european emis de Ungaria.