Un norvegian care a călătorit în 200 de țări recomandă Transilvania: „Castelele și munții te vor uimi, dar și petrecerile din București”

Gunnars Garfors este un norvegian în vârstă de doar 37 de ani care a călătorit în 198 de țări. Nordicul a rămas surprins de zona Transilvaniei și îi invită și pe alții să viziteze zona.

23 ian. 2024, 13:41
Un norvegian care a călătorit în 200 de țări recomandă Transilvania: „Castelele și munții te vor uimi, dar și petrecerile din București”
Un norvegian care a călătorit în 200 de țări recomandă Transilvania: „Castelele și munții te vor uimi, dar și petrecerile din București”

Gunnars Garfors a devenit celebru în mediul online datorită pasiunii sale pentru călătorii. Până la 37 de ani a reușit să viziteze nu mai puțin de 198 de țări, iar dintre acestea, nordicul a fost cucerit iremediabil de zona Transilvaniei.

Citește și: Românul care a pus numele ţării noastre pe harta internaţională a fotografiei. Peisaje care-ţi taie răsuflarea din Transilvania şi Bucovina au cucerit iremediabil inimile fotografilor italieni

Un norvegian care a călătorit în 200 de țări recomandă Transilvania

Întrebat de Business Insider care este țara în care i-a plăcut cel mai mult, Garfors s-a eschivat și a spus că preferă să aleagă 12 state din care s-a întors cu cele mai frumoase amintiri. Prima dintre destinațiile recomandate este chiar România.

 „Transilvania – cunoscută mai ales pentru castelele sale, munți și, desigur, Dracula – te va uimi. Să nu uităm însă de petrecerile din capitala București. Iar românii chiar știu să facă bere”, își amintește călătorul scandinav.

O altă recomandare a lui Gunnar Garfors este Madagascar, stat insular african. Și aici a fost impresionat de ceea ce a văzut și trăit.

„Este clar că francezii au „vizitat” aceste locuri (referire la dominația franceză asupra Madagascarului, încheiată abia în 1960 – n.r.). Mâncarea din Antananarivo este una de clasă mondială, până la primirea notei. Vei avea impresia că au uitat să treacă mare parte din produsele pe care le-ai comandat”, spune el, foarte surprins de prețurile mici din restaurante, adăugând că: „Litoralul, lemurienii și baobabii te vor uimi cu siguranță”.

Islanda este și ea prezentă pe lista de preferințe a călătorului, fascinat de izvoarele fiebinți din acest stat nordic.

„Știți acea insulă imensă din mijlocul Atlanticului? Ea rezistă de milioane de ani vânturilor și valurilor. Ia-ți costumul de baie cu tine, te vei bucura de o apă încălzită natural la 40 de grade Celsius, asta în timp ce părul tău va îngheța, acoperit de zăpadă. Ireal”, a mai declarat Gunnars Garfors.

Citește și: Povestea cuplului de nemți îndrăgostit iremediabil de Transilvania. Și-au vândut tot în țara de baștină și s-au mutat într-un mic sat săsesc, unde au ridicat o pensiune unică în România