Un nou accident cumplit în România. O cameră de bord a surprins momentul impactului VIDEO

Un accident cumplit a avut loc luni seara în Baia Sprie, judeţul Maramureş. Au fost implicate trei autoturisme, iar o tânără de 19 ani a rămas încarcerată.

26 iul. 2021, 23:22

Un nou accident cumplit în România. Momentul impactului dintre cele 3 vehicule a fost surprins de camera de bord a unui participant la trafic. Autoutilitara de culoare albastră, ce mergea dinspre Cavnic spre Baia Mare, pare să intre pe contrasens într-o curbă la dreapta și lovește în plin un vehicul de teren.

La faţa locului a intervenit Detaşamentul Baia Mare cu un echipaj de descarcerare şi un echipaj de stingere şi un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD.

Două persoane dintre care, o tânără de 19 ani, preluată, incoştientă, de echipajul SMURD, au fost transportate la spital.

Momentul dintre cele trei vehicule a fost surprins de camera de bord a unui participant la trafic. În imagini se vede cum autoutilitara de culoare albastră, ce mergea dinspre Cavnic spre Baia Mare, pare să intre pe contrasens într-o curbă la dreapta și lovește în plin un vehicul de teren.

Camera de bord a unei maşini a surprins  acest accident cumplit:

Lucian Bode: România se află în topul clasamentului european la numărul de persoane decedate în accidente rutiere

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernavodă, referindu-se la accidentele rutiere grave produse în ţară, în ultimele zile, că România se află în topul clasamentului european la numărul persoanelor decedate în accidente rutiere.

România, cea mai ridicată rată a deceselor în accidente din UE. Nu mai puțin de 24 de oameni au murit weekendul acesta
„În acest weekend, după tragedia de la Sibiu, de la Bacău, de la Bihor şi, acum, din Olt, dacă ne uităm pe o statistică, evident, din nefericire, România se află în topul clasamentului european la numărul de persoane decedate în accidente rutiere. Raportându-ne la anul 2019, pentru că anul 2020 a fost un an atipic, pe care nu putem să îl luăm ca an de referinţă în ceea ce priveşte accidentele rutiere grave pe drumurile publice, am avut, spre exemplu, 8.125 de răniţi grav. Dacă ne raportăm numai la semestrul I din 2021, avem 1.667. Pe şase luni de zile, numărul accidentelor grave, al persoanelor decedate şi al răniţilor grav a scăzut, în raport cu anul 2019”, a declarat Bode.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că au fost identificate cinci cauze principale generatoare de accidente rutiere.

„Pe primul loc se află indisciplina pietonilor, pe locul doi viteza, trei – indisciplina bicicliştilor, patru – neacordarea priorităţii de trecere la pietoni, cinci – neacordarea priorităţii de trecere a vehiculelor. Cum reuşim să limităm aceste tragedii pe şosele? În 2019, pentru combatarea primelor cinci cauze generatoare de accidente rutiere grave la care am făcut referire, am aplicat 929.666 de sancţiuni contravenţionale. Practic, 48% din totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate la nivel naţional pentru nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice s-au aplicat în legătură cu cele cinci cauze generatoare de accidente grave. La fel s-a întâmplat şi în primul semestru al anului 2021, pentru combatarea primelor cinci cauze generatoare de accidente rutiere grave am aplicat 409 sancţiuni”, a spus Lucian Bode.

Referindu-se la accidentele grave produse în România, în ultimele zile, Lucian Bode a precizat, de exemplu, că accidentul de la Bacău s-a produs pe un segment de drum cu vizibilitate foarte bună şi că, din primele cercetări la faţa locului, nu au fost identificate urme de frânare.

Accident cu cel puţin 10 morţi pe o autostradă din Croaţia. 45 de persoane au fost rănite
„Sigur că ne uităm la ce s-a întâmplat în Bacău, şapte morţi şi în continuare răniţi grav cinci; ce s-a întâmplat la Sibiu, patru morţi. Ne uităm şi la condiţiile de trafic. Spre exemplu, la Bacău, segmentul de drum pe care s-a produs accidentul este în aliniament, vizibilitatea foarte bună, timp de zi, fără restricţii. Din primele evaluări şi, sigur, vom prezenta public concluziile finale la faţa locului nu au fost identificate urme de frânare. Aşadar, conduita rutieră a conducătorilor auto este foarte importantă tot timpul în trafic. De aceea fac apel către toţi participanţii la trafic să circule cu prudenţă. (…) În ceea ce priveşte riscul rutier generat de conducătorii autovehiculelor cu volan pe partea dreaptă, pentru că am avut tragedia de duminică dimineaţa, din judeţul Bacău. Procentul din total accidente grave este de 1%, mai exact vorbim despre persoane decedate 35 în 2019, din 1.864 câte persoane au decedat în 2019, în urma accidentelor rutiere grave”, a mai spus Bode.

În ceea ce priveşte măsurile luate în urma accidentului produs pe 19 iulie, pe A2, Lucian Bode a declarat că au fost reţinute 11 permise de conducere, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru circulaţia în sens opus şi au fost aplicate nouă sancţiuni pentru oprirea pe banda de urgenţă.

„Ieri am avut 74 de poliţişti doar pe A2, ajutaţi de un elicopter, ajutaţi de alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. Încercăm să facem tot ce ţine de noi pentru a preveni astfel de tragedii, dar când constaţi că zeci de autoturisme aleg să circule pe contrasens pe autostradă, te gândeşti ce a fost în capul acelor conducători auto. Apropo de incidentul din 19 iulie, vreau să vă spun că, până în acest moment, au fost reţinute 11 permise de conducere, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru circulaţia în sens opus şi, de asemenea, au fost aplicate nouă sancţiuni pentru oprirea pe banda de urgenţă”, a mai afirmat Bode.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a prezentat cu această ocazie şi un bilanţ al evenimentelor petrecute în perioada 23-25 iulie 2021, unde au acţionat lucrătorii MAI.


loading...