Un nou aeroport în Capitală, în zona de sud. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță: „Am bătut în cuie cel mai nou proiect de infrastructură”

Un nou aeroport va fi construit în Capitală, în zona de sud. Primăria Sectorului 4 din București a transmis că a bătut palma cu Consiliul Judeţean Giurgiu în vederea construirii unui aeroport internațional.

21 sept. 2023, 09:24
Un nou aeroport în Capitală, în zona de sud. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță: „Am bătut în cuie cel mai nou proiect de infrastructură”

Un nou aeroport în Capitală. Autoritățile locale au spus că în acest fel vor să reducă decalajul major de dezvoltare între nordul și sudul orașului.

„Astăzi am bătut în cuie, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, cel mai nou proiect de infrastructură pe care-l vom derula în sudul Capitalei. Este vorba despre construcţia unui aeroport pe care comunitatea noastră, a celor din Sectorul 4, împreună cu Consiliul Judeţean Giurgiu, îl vor realiza împreună”, a declarat miercuri primarul Daniel Băluță.

Citește și A fost activat Planul de Urgență intern la Constanța. Un avion a aterizat forțat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, după ce trenul de aterizare s-a defectat

Studiile de prefezabilitate şi fezabilitate urmează să fie demarate în luna următoare.

Daniel Băluță a spus că viitorul aeroport ar trebui să fie mai mare decât cel din Brașov fiindcă deserveşte un număr mai mare de judeţe, cu o populaţie mai mare. Ar trebui să aibă mai multe terminale de pasageri, dar și de cargo.

„Împreună cu autorităţile statului şi după studiile de specialitate, vom decide unde este locul potrivit. M-ar bucura foarte mult să fie un aeroport de talia Aeroportului Otopeni. Dacă nu reuşim să-l facem atât de mare, măcar două treimi din ceea ce înseamnă Aeroportul Otopeni”, a spus primarul Sectorului 4.

Citește și Sătul de întârzierile constante ale soţiei, un bărbat a abandonat-o pe aeroport şi a luat singur avionul: „Să se înveţe minte!”